hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehir'de 'kış turizmi' toplantısı

    Nevşehirde kış turizmi toplantısı
    expand

    Nevşehir'de 'kış turizmi' toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesinde 'kış turizmi' konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri ve Nevşehir Valileri de katıldı.
    2020 yılı kış sezonu öncesinde özellikle Rusya, Ukrayna ve Avrupa’nın birçok ülkesinden Türkiye’ye tatil için gelmek isteyen yabancı turistlerin uğrak yeri Kayseri, Erciyes Dağı ve Nevşehir’in bir paket halinde değerlendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda Nevşehir ile Kayseri iş birliğinde ‘kış turizmi’ konulu  toplantı yapıldı. Programa, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve turizmciler katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Büyükkılıç, "Kapadokya ile bütünleşik olarak adeta birbirimizin et tırnak olmazsa olmazı olarak değerlendiriyor ve gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Kapadokya bünyesindeki Kayseri ve Nevşehir destinasyonu, ülkemizin turizm potansiyeli yüksek olan ve son yıllarda yabancı turistlerin akın ettiği bir bölge. Kış turizminde de Erciyes ülkemizin en önemli merkezlerinin başında yer alıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda da bu bölgedeki potansiyeli arttırmak için yapacağımız çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bu yıl inşallah Erciyes Kayak Merkezimiz ve Kapadokya bölgemiz kış turizminin gözdesi olacak" dedi.
    ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET
    Toplantının ardından Başkan Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile birlikte Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ü ziyaret etti. Büyükkılıç, "Bölgemizdeki turist yoğunluğu açısından stratejik bir konumda olan Ürgüp ilçemizle geliştirdiğimiz bağlantılar ile misafirlerimizi hem Erciyes’in güzelliğiyle hem de Kapadokya Bölgesi’nin eşsiz tarihiyle buluşturacağız" diey konuştu.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow