hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehir'de Türk Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı

    Nevşehirde Türk Kızılaydan kan bağışı çağrısı
    expand

    Nevşehir'de Türk Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- NEVŞEHİR'de Türk Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Süleyman Kurt, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.
    Dr. Süleyman Kurt, kan bağışlarında son iki yıldan beri ciddi artışlar yaşandığını belirtti. Kurt, "Bizim gece 24.00'e kadar olan mesaimiz sürecinde teravih namazları ile mesai süremiz arasında ciddi anlamda bir zaman darlığı oluyordu. Son 2 yıldır teravih namazı camilerde kılınmadığı için önemli bir bağış talebi alıyoruz. Son 2 yıldan beri ramazan ayında en az 30 kan bağışı alabiliyoruz. Vatandaşlarımız pandemi tedbirleri kapsamında tam kapanma sürecinin yaşandığı bugünlerde de kan vermeyi düşünüyorlarsa randevu alıp Kızılay Kan Merkezine gelebilirler. Polis ekipleri, telefondaki kan bağışı randevusunu gördükten sonra vatandaşlara izin veriyor" dedi.
    Kan bağışının sağlığa iyi geldiğini kaydeden Dr. Kurt, "Kan bağışı ile birlikte dalağın yükünü hafifletiyorsunuz. Yeni hücre oluşumunu tetikleyerek kendinizi daha zinde ve dinç hissediyorsunuz. Ayak yanmaları ve kas ağrıları ile uyuyup yorgun uyanmak gibi şikayetler ise minimum seviyeye düşüyor. Bugün dünyanın tüm teknolojik yenilikleri asla kan yapıcı bir özelliğe sahip değil. Bunun tek kaynağı insan, mutlaka kan bağışçısı olarak 18-65 yaş grubundaki vatandaşlarımızın en azından hayatlarında bir kez denemelerini istiyoruz" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow