hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehir'de 'Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi Projesi' toplantısı

    Nevşehirde Türkiyede Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi Projesi toplantısı
    expand

    Nevşehir'de 'Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi Projesi' toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- NEVŞEHİR'de, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) ortaklığında yürütülen 'Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi Projesi' kapsamında toplantı düzenlendi.
    Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, "Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi  ve TBB ortaklığında kamu, kurum ve kuruluşlarıyla STK'ların işbirliği içerisinde desteklenen proje, Ordu ve Muğla'dan Nevşehir'de yapılıyor. Burada ortaya konulan çözüme odaklı gelişmeler ileriki çalışmalarımıza ışık tutacaktır" dedi.
    Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Operasyon Başkanı Pınar Başpınar ise, "2021 yılında başladığımız proje kapsamında proje ofisi olarak Nevşehir, Muğla, Ordu ve Diyarbakır'da toplam 265 avukatımızı kadınların adalete erişimi konusunda eğitimini çevrimiçi şekilde yaptık. Özellikle hassas ve dezavantajlı durumdaki kadınlarımızın adli yargıya ulaşması noktasında yaşadığı sıkıntıları ve bu anlamda çözüm önerilerini bu toplantılarda ele alıp ortak çözümler üretiyoruz. Kadınlarımızın adalete ulaşması noktasında AB, Avrupa Konseyi ,Türkiye Barolar Birliği, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'lar arasında güçlü bir dayanışmayı ortaya koyduğumuzda bu yönde ciddi ilerlemeler sağlanacağına inanıyorum" diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow