hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehirli kadınlar örgü bebek yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor

    Nevşehirli kadınlar örgü bebek yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor
    expand

    Nevşehirli kadınlar örgü bebek yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA) - NEVŞEHİR Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi (KAÇEM) tarafından açılan kursta örgü bebek ve iğne oyası ile takı yapmayı öğrenen kadınlar, yaptıkları yüzlerce bebeği internet sitesinden satarak, ev ekonomisine katkı sağlıyor.
    Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi (KAÇEM) tarafından İş-Kur destekli açılan Amigurumi (Örgü Bebek) ve Tığ Örücülüğü Kursu sona erdi. Yaklaşık 3 ay süren kursa katılan 25 kadına günlük 30 TL cep harçlığı veriliyor. Kurs Öğretmeni Elmas Kocatepe nezaretinde örgü hayvan figürleri, bebekler, çizgi film karakterleri, kalemlik, peribacaları ve balonlar ile iğne oyası ile fular, kolye ve küpe yapan kadınlar, ürünleri internet sitesinde sanal mağazalarda satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Türkiye’nin bir çok ilinden siparişler alan kadınların yaptıkları ürünler ayrıca Kapadokya bölgesindeki turistik eşya satıcılarının tezgahlarında da yer alıyor. Kursa katılan kadınlardan Nimet Saray, kurs sayesinde hem bir meslek öğrendiklerini hem de ev ekonomilerine ciddi bir katkı sağladıklarını belirterek, "Biz kadınlar için açılan bu kurs adeta bizler için bir terapi oldu. Burada boş zamanlarımızı değerlendirirken hem güzel dostluklar kurduk hem de meslek öğrendik. Burada öğrendiklerim sayesinde hem 2 çocuk okutuyorum hem de cebimde harçlığım oluyor. Ürünlerim satılıp para kazandığımda çok mutlu oluyorum. Bir şeyleri başarmak ve para kazanmak özgüvenimi arttırdı" diye konuştu.
    Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine kursa katıldığını belirten 2 çocuk annesi Nuran Kaynar ise, kurs sayesinde iğne oyası ile takı ve fular yapmayı öğrendiğini belirterek yaptığı ürünleri hem çevresine hem de internet ortamında satarak ev ekonomisine ciddi bir katkı sağladığını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow