hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordulu öğrenciler, Kapadokya'yı gezdi

    Ordulu öğrenciler, Kapadokyayı gezdi
    expand

    Ordulu öğrenciler, Kapadokya'yı gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- ORDU Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ‘Gönül Bağı Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini gezdi.
    Ordu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi  öğrencileri 'Gönül Bağı Kardeş Okul Projesi' kapsamında Kapadokya'da buluştu. Bu kapsamda Ordu'dan gelen 40 öğrenci, kardeş öğrencilerin evlerinde konaklama imkanı buldu. İki okulun öğrencileri Kapadokya'da gezerek, eğlenme imkanı buldu. Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi  Müdürü Muhammed Orçin, 40’ı Ordu’dan ve 40’ da Nevşehir’den olmak üzere 80 öğrencinin katıldığı kardeş okul projesinin oldukça yararlı olduğunu belirterek, "Ordu Sosyal Bilimler Lisesi ile Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile kardeş okul kapsamında 3 gündür Nevşehir’de okulumuzun misafiri oldular. 40 öğrenci Ordu’dan ve 40 öğrenci de bizim öğrencilerimizden oluşuyor. Öğrenciler ailelerin yanında katılıyor.  3 gündür de bölgemizin tarihi ve turistik merkezlerini geziyor ve kültürel değerlerini tanıtıyoruz" diye konuştu.
    Projeye katılan Ordu Sosyal Bilimler Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Kardelen  Duran,  Kapadokya bölgesine daha önce hiç gelmediğini belirterek, “Kapadokya çok güzeldi. Daha önceden gelmediğim için çok şaşırdım. Ben burayı çok sevdim. Belki ileride burada yaşamayı da düşünebilirim” dedi.
    Ordu Sosyal Bilimler Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Hava Nur Uslu ise, "Nevşehir’e daha önce hiç gelmedim ama gerçekten gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Ordu’ya döndüğümde aileme ve arkadaşlarıma bu bölgeyi anlatacağım. Peribacaları çok hoşuma gitti. Peribacalarına dokunmak güzeldi” ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow