hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seramik sanatçıları Avanos'ta buluştu

    Seramik sanatçıları Avanosta buluştu
    expand

    Seramik sanatçıları Avanos'ta buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR'in Avanos ilçesinde düzenlenen '12'nci Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu'nda seramik sanatçıları bir araya geldi.  
    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı ve Belediyenin iş birliğinde düzenlenen uygulamalı sempozyuma, akademisyenler ve çeşitli ülkelerden gelen seramik sanatçılar katıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren ASEM Müdürü Betül  Aytepe Serinsu, "Çok kapsamlı bir sempozyum yapıyoruz. İmece usulu paylaşımlarla gerçekleştiriliyor. Sempozyumda 13 sanatçımız var. Etkinliğe Brezilya, Tunus, Mısır, ABD ve Çin'den 5 yabancı sanatçı da katıldı. Diğer sanatçılarımız akademisyen ve serbest çalışan sanatçılardan oluşuyor. Seramik uygulamalar Avanos ilçesindeki park ve bahçelere yerleştiriliyor. Aynı zamanda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki ana yerleşkelere konularak eserler kalıcı olacak” dedi.
    Etkinliğe Newyork  Queens Üniversitesi’nden katılan Eugenie Chao ise, "Avanos'da ve Kapadokya'da olmaktan onur duyuyorum. Bu güzel şehirde bu muhteşem insanlarla ve sanatçılarla olmak çok harika. Bu işi yapmamanın nedeni olan ilham kaynağım daha önce New York'da galerimin olması. Türk fayanslarından her zaman çok zevk aldım. İznik döşemelerinde lalenin hareket ediş tarzı ve çizim tarzları beni her zaman içine çekmiştir" diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow