hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çubuk Makarna Köprü Yarışması düzenlendi

    Çubuk Makarna Köprü Yarışması düzenlendi
    expand

    Çubuk Makarna Köprü Yarışması düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi’ndeKuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması düzenlendi.

    Mühendislik öğrencilerinden oluşan 27 takımın yarıştığı etkinliğe Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran programda yaptığı konuşmada, "Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması, öğrencilerimizin takım çalışması ve disiplinler arası çalışma becerileri kazanmasında, üniversite-sanayi işbirliğini artırılmasında ve öğrenci - öğretim elemanı ilişkisini güçlendirilmesinde önemli katkılar sağlayacaktır"dedi.

    Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatih Özcan ise  "Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması, öğrencilerimizin taşıyıcı sistem alanında bilgi ve yeteneğini geliştirecek, belirli bir problem üzerinde özgün araştırma yapmalarını ve estetik bakış açısı kazanmalarını sağlayacak bir etkinlik" diye konuştu.

    27 TAKIM MÜCADELE ETTİ

    Üniversite-Sanayi işbirliğinin artırılması ve öğrenci-öğretim elemanı ilişkisinin güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 27 takımın mücadele verdiği Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü yarışmasını jüri değerlendirmesi sonucunda 5 Haziran takımı kazanırken, Kaldıraç takımı da Mansiyon ödülünün sahibi oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow