hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KADES standında kadınlar bilgilendirildi

    KADES standında kadınlar bilgilendirildi
    expand

    KADES standında kadınlar bilgilendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE'de kurulan stantlarda kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında broşürler dağıtıldı.
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Kurumun konferans salonunda  düzenlenen programa Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Niğde Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Gümüş Garip, kurum amirleri ve davetliler katıldı.
    Programdan sonra İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro  Amirliği ziyaret edilerek bilgi alındı. Ardından Niğde Belediyesi önünde açılan KADES standında kadınlara karanfil ve broşür dağıtıldı.
    Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, şiddetin insanlık tarihi boyunca varolduğunu belirterek,  “Uzmanların değindiği bir diğer konu şiddetin kaynağının eşitsizlik olduğuna dair. Aslında tanımdan yola çıkarak baktığımız zaman şiddete yol açan eylemlerin gerçekleştiği alanlara baktığımız zaman toplumsal alanda, kamusal alanda ve özel alanda olabiliyor. Toplumsal alanda bakıyorsunuz bir kadın hiç tanımadığı  bir erkek tarafından takip edilip öldürülebiliyor. Kamusal alanda yine iş yerlerinde ekonomik ve cinsel şekilde ortaya çıkabiliyor. Özel hayatta yani aile içerisinde 4 tür şiddeti de maalesef görmek mümkündür” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow