hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kardeşine böbreğini verdi

    Kardeşine böbreğini verdi
    expand

    Kardeşine böbreğini verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’nin gazeteci Fatma Tan, ağabeyi Fehmi Tan’a böbreğini bağışladı.
    Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile Fatma Tan’dan alınan böbrek  Fehmi Tan’a transfer edildi.
    Ağabeyinin böbrek hastası olduğunu 2011 yılında geçirdiği iş kazası sonrası hastanede öğrendiklerini belirten Fatma Tan,  "2019 yılı temmuz ayında Adana Şehir Hastanesi’nde kontrolü altında olduğu doktoru artık iki böbreğinde fonksiyonunu kaybettiğini diyaliz için hazırlık yapılacağını söylemesi üzerine diyaliz değil tercihimizin nakilden yana olduğunu belirttim" dedi.
    Etraflarından birçok diyaliz hastası akraba ve tanıdıkları olduğunu ve onların yaşadığı sıkıntılara bire bir tanıklık ettiğini ve diyalizin hem hasta hem yakınları hem de devlet için maddi manevi büyük bir yük olduğuna dikkat çeken Fatma Tan, "Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın naklimizi yapmasının daha sağlıklı olacağını düşündüm. 14 Ocak'ta başarılı bir operasyonla benim böbreğim abime takıldı. Şimdi taburcu olduk ve her şey yolunda çok şükür" diye konuştu.
    Kız kardeşinin böbreğini alan Fehmi Tan da "Böbrek hastalığı zor bir hastalık ve hastanın tüm hayatını etkileyen bir durum. Nakil olmadan önce her şeye dikkat etmem gerekiyordu. Ameliyattan bu yana normal insanlar gibi yaşamanın tadına tekrar vardım. Kardeşim Fatma’nın benim için fedakarlığı çoktu ama şimdi canından bir parçayı bana verdi. O kardeş olmanın gereğini fazlasıyla yaptı. Umarım başka böbrek hastaları da benim gibi sağlığına kavuşur. Ben yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi.

    Prof. Dr. Mehmet Haberal Tan kardeşlerin ameliyatının başarılı geçtiğini ve normal hayatlarını etkileyecek bir durum olmadığını sağlıklı bir birey olarak hayatlarına bundan sonra devam edeceklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow