hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kentin Tanıklarıyla Niğde' kitabı çıktı

    Kentin Tanıklarıyla Niğde kitabı çıktı
    expand

    'Kentin Tanıklarıyla Niğde' kitabı çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halidemir  Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk, 'Kentin Tanıklarıyla Niğde' adlı kitabının tanıtım programını gerçekleştirdi.

    Programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Devlet eski Bakanı Akın Gönen, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, ve davetliler katıldı.

    Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk 'Kentin Tanıklarıyla Niğde' adlı kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada, 3 yıl süren bir çalışma sonucunda kitabı tamamladığını ve bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.  Öztürk, sözlü tarih araştırma yöntemiyle oluşturulan kitabın, geçmiş dönemin bilgilerini ve yaşantısını geleceğe aktarmak amacıyla yazıldığını belirterek, "Ben, kuşakları birbirine bağlayacak olan bu çalışmayı, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım şehir olan Niğde’ye karşı bir sorumluluk olarak görüyorum" dedi.
    Niğde Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Muhsin Kar, kitabın Niğde’nin hafızasını taşıyan insanların katkılarıyla oluşturulduğunu ve bu yönüyle çok değerli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Sözlü tarih çalışmalarında, yörenin ve dönemin hafızasını taşıyan insanlara ulaşmanız gerekir. Ulaştığınız bu insanlar sayesinde, geçmişin hafızasına ulaşabilirsiniz. Bu hafıza içerisinde, tarihi, ticareti, mutfağı yani bir kültürü barındırır. Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk hocamızın da yaptığı bu çalışmada Niğde’nin hafızasını yansıttığını görüyoruz. Biz de üniversite olarak Niğde’nin tarihi ve kültürü ile ilgili bir merkez açmayı planlıyoruz. Amacımız bu tür değerli çalışmaların daha görünür ve kalıcı hale gelebilmesini sağlamak. Ben şahsım ve kurumum adına Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk hocamıza Niğde’ye böyle bir katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk tarafından oluşturulan eserde, Niğde’nin güzelliklerinin yansıtıldığını ve Niğdelilerin her zaman vatanının, milletinin ve bayrağının yanında olduğunun anlatıldığını belirterek, "Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk’ün hazırladığı bu eser Niğde’nin büyük bir kazancı. Ümit ediyorum ki bu tarzdaki eserlerin sayısı sürekli artar. Dr. Öğr. Üyesi Gülin Öztürk ve eserde emeği geçen büyüklerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow