hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El arabasıyla gezen engelli Asım’a yardımseverlerden akülü araba hediyesi

    El arabasıyla gezen engelli Asım’a yardımseverlerden akülü araba hediyesi
    expand

    El arabasıyla gezen engelli Asım’a yardımseverlerden akülü araba hediyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE’de, çocukken geçirdiği havale sonucu bedensel ve zihinsel engeli olan Asım Yaşar’ın (37) el arabasıyla gezdirildiği video, hayırseverleri harekete geçirdi. Belediye çalışanı İsmail Tekin tarafından paylaşılan görüntülerin ardından akülü arabaya kavuşan Yaşar, mutluluğunu gizleyemedi. 
    Niğde Belediyesi’nde çalışan İsmail Tekin, görevi nedeniyle gittiği Amas bağları mevkisinde Asım Yaşar ile tanıştı. Tekin, Asım Yaşar’ın el arabasıyla gezdirilmesinden mutlu olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Tekin, Asım Yaşar’ı el arabasıyla gezdirerek o anları görüntüledi. Sosyal medyaya yüklenen video, kısa süre içerisinde izlenme rekoru kırdı. Görüntüleri izleyen hayırseverler, İsmail Tekin’e ulaşarak Asım Yaşar için hayatını kolaylaştırması adına akülü araba, bahçesinde dinlenmesi için salıncak ve bayram için kıyafet gönderdi. Hediyeleri Asım Yaşar’ın evine getiren İsmail Tekin, o gün yaşananları şu şekilde anlattı:
    "Görev yaptığım o gün, bir konu için bölgeye gittik. Asım kardeşimizin el arabasıyla gezmek istediğini duydum ve gezdirdim. Bu görüntüleri de videoya çektik. Büyük bir ilgi oldu, bayağı bir beğeni geldi. Tek amacım Asım’ı mutlu etmekti. Arayan, teşekkür eden oldu. Hayırda bulunmak isteyen oldu. Bizler de ailenin ihtiyacı olmadığını söyledik ama yine de ısrarla göndermek istedi hayırsever kardeşlerimiz. Bizler de kırmadık, vesile olduk. Sayfamda engelli kardeşlerimin mutluluğunu görüp, hayra vesile olan Niğde iş insanlarına çok teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. Dünyayı iyilik kurtaracak diyoruz."
    Asım Yaşar’ın annesi Dursun Yaşar ise, çocuğunu sevindiren İsmail Tekin’e teşekkür ederek, ‘‘Çocuğum küçükken havale geçirdi. Ondan sonra engelli oldu. Çok hastanelere gittik ama fayda olmadı. El arabasıyla gezmeyi çok seviyor.  O gün de geldi İsmail kardeşimiz gezdirdi. Herkese teşekkür ederim’’ diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow