hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet Müdürü Cebeloğlu, sürücüleri uyardı

    Emniyet Müdürü Cebeloğlu, sürücüleri uyardı
    expand

    Emniyet Müdürü Cebeloğlu, sürücüleri uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, tarım faaliyetleri esnasında kullanılan tescilsiz veya plakasız motosikletleri kullananları uyardı.
    Tescilsiz ve plakasız trafiğe çıkan motosikletlere cezai işlemler uygulandığını hatırlatan Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, "İlimiz genelinde tarım faaliyetlerinin yoğun olmasına bağlı olarak, tarım faaliyetleri esnasında kullanılan tarım araçları ile birlikte özellikle motosiklet türü araçlar üzerinde yapılan denetimlerde bazılarının tescilsiz veya plakasız olduğu tespit edilmektedir. Bu tür araçların karayolu üzerinde bu şekilde sürülmesinin mevzuatlar gereği yasak olduğu ve cezai işlemler uygulanacağı bilinmektedir.  Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tarım araçları ve motosikletleri tescil etmeleri ve mevzuat gereği gerekli şartları sağladıktan sonra karayolunda sürmelerinin ve belirtilen hususlara önemle dikkat etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
    Vatandaşların özellikle kendi can güvenlikleri ve trafik güvenliği açısından araç kullanırken diğer trafik kurallarına da riayet etmelerini isteyen Cebeloğlu, “Özellikle hız yapmamaları, alkollü olarak araç kullanmamaları, araçlarına abarti egzoz takmamaları, drift ve makas atarak trafiği tehlikeye düşüren ve araç içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde müzik dinlememeleri ve bu tür davranışlarından kaçınmaları gerektiği,  aksi takdirde gerekli  cezai işlemlerin uygulanacağının vatandaşlarımız tarafınca bilinmesi gerekmektedir” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow