hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastaneye korneal topografi cihazı alındı

    Hastaneye korneal topografi cihazı alındı
    expand

    Hastaneye korneal topografi cihazı alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Göz Polikliniği'ne  son teknolojik korneal topografi cihazı alındı.
    Yeni alınan cihaz hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Birim Sorumlusu Doç. Dr. Müge Karataş, korneal topografi cihazı ile polikliniklerdeki hizmet kalitesini artırmaya devam ettiklerini kaydetti. Karataş, "Çocuklarda sık görülen ve ilerleyen görme bozukluklarına neden olan astigmatizmanın tanı ve takibi artık ilimizde mümkün olacak” dedi.
    Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın ise alınan cihaz sayesinde hastaların başka illere sevk edilmesini önlemiş olduklarını ifade ederek, "Kornea şekil bozukluğu diyebileceğimiz keratokonus başta olmak üzere çeşitli kornea hastalıklarında teşhis için kullanılan bir cihazdır. Korneanın hem ön yüz hem de arka yüz ölçümlerini yapan, korneal sapmaları ve haritaları gösteren gelişmiş bir cihazdır. Hastalarımızın bu cihaz eksikliği nedeniyle başka illere sevk edilmesini önlemiş olduk. İlimize hayırlı olsun” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow