hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ketençimen Kayak Merkezi'nin birinci etabı tamamlandı

    Ketençimen Kayak Merkezinin birinci etabı tamamlandı
    expand

    Ketençimen Kayak Merkezi'nin birinci etabı tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ - Ali KADI - NİĞDE,(DHA)- NİĞDE kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki, Ketençimen Kayak Merkezi ve Sosyal Tesisi'nin tamamlanan 1’inci etabını yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, kayak merkezinin hizmete girmesiyle bölgenin kış sporları ve kayak sporu açısından önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.
    Kentte görev yapan basın mensuplarıyla Ketençimen Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Vali Şimşek, merkezin yapımının İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.
    Merkez hakkında bilgiler veren Vali Şimşek, şunları söyledi:
    "Kayak merkezimiz yaklaşık 70 dönümlük alan üzerinde planlandı ve 2 etap halinde yapımı gerçekleştiriliyor. Birinci etapta sosyal tesis, bungalov evler, kamelyalar ve yürüyen bant mevcuttur. Birinci etabı bitirmiş durumdayız. Birinci etabımızı halkımızın hizmetine sunacağız ve halkımız bundan sonra burada kayak yapabilecekler. İkinci etap olarak ise önümüzdeki yıllarda planladıklarımız var. Bunlardan en önemlisi burada bir otel planlıyoruz. Ayrıca teleferik ve telesiyejler de bu ikinci etabın içerisinde bulunuyor. Lokasyon olarak da burası kayak merkezine elverişli bir yer. İl merkezine 15 kilometre uzaklıkta ve Niğde Çiftlik karayolu üzerinde bir bölge. Niğdeliler'i kar ve kayak ile buluşturmak ve burada milli kayakçılar yetiştirmek, ilimize daha fazla turist çekmek ve daha çok istihdam sağlamak için çalışıyoruz. Bu tesis tamamen bittiğinde sadece Niğdeliler'in değil bölge ve çevre illerce rağbet edilecek bir yer olacak."
    Göreve ilk geldiğinde kendisini ziyaret eden kayak sporcularının asfaltta antrenman yaptıklarını öğrendiğini aktaran Vali Şimşek "İlimizde bir kayak tesisinin olmamasını bir eksiklik olarak gördük ve hemen bir çalışma başlattık. Yapılan çalışmada bu bölgeyi tespit ettik ve öncelikle fizibilite çalışmaları yapıldı, tahsis çalışmaları, imar çalışmaları yapıldı ve en son olarak da 6 ay önce 1’inci etabın yapım çalışmalarına başlamış olduk. Niğde Valiliği olarak yürüttüğümüz bir marka şehir projemiz var, marka yüzümüz de Demirkazık Dağı. Niğde dağlarıyla ünlü bir yer. Bu kadar dağı olmasına rağmen kayak sporu ilimizde gelişmemişti, bir kayak tesisi yoktu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ilimizin eksiği olan kayak tesisini tamamlamış olduk. Bu tesisi halkımızın hizmetine sunmuş olduk, inşallah ilerde daha da büyüyecek, gelişecek ve adından söz ettirecek bir yer olacaktır. Ketençimen Kayak Tesisimiz'in 1’inci etabı tamamlanmak üzere, inşallah önümüzdeki günlerde pandemi koşulları elverdiği sürece tesisimizi halkımızın hizmetine açmış olacağız” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow