hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde Belediye Başkanı Özdemir: Tüm imkanlarımızı seferber ettik

    Niğde Belediye Başkanı Özdemir: Tüm imkanlarımızı seferber ettik
    expand

    Niğde Belediye Başkanı Özdemir: Tüm imkanlarımızı seferber ettik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Belediye Başkanı Emrah Özdemir, depremin yaralarını sarmak için, tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.
    Niğde Belediyesi, afet bölgesinde kurduğu Sosyal Market ve mobil ünitelerle depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Adıyaman’daki lojistik merkezde, fırın ve aşevini hizmete sunarak depremzedelerin ekmek ve sıcak yemek ihtiyacını karşılayan Niğde Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarının ardından duş konteyneri, çamaşırhane ve tuvaletlerden oluşan mobil üniteleri de depremzedelerin kullanımına açtı. Depremzedeler, Niğde Belediyesi’nin açtığı Sosyal Market'te ise başta gıda olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde temin edebiliyor. 
    MOBİL DUŞ KONTEYNERLERİ
    Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in Adıyaman’daki lojistik merkezinden koordine ettiği çalışmalar kapsamında, depremzedelerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak olan mobil üniteler hayata geçirildi. Niğde Belediyesi tarafından Çadır Kent’te, kadın ve erkekler için ayrı ayrı hizmete sunulan mobil duş konteynerlerindeki kabinlerde, depremzedeler Niğde Belediyesi görevlileri tarafından disipline edilen bir düzen çerçevesinde duş alıp banyo yapabiliyor.
    MOBİL ÇAMAŞIRHANE VE TUVALETLER
    Adıyaman’da depremzedeler için kurulan mobil çamaşırhanelerde, depremzedelerin çamaşırları yıkanıp kurutuluyor. AFAD çadırlarının bulunduğu bölgelere yakın alanlarda kurulan mobil tuvaletlerde ise depremzedeler, tuvalet ihtiyaçlarını giderebiliyor. Niğde Belediyesi’nin afet bölgesinde sunduğu en önemli hizmetlerden biri de ‘Sosyal Market’ oldu. Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda Niğde Belediyesi, diğer belediyeler ortaklığı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın koordinatörlüğünde açılan Sosyal Markette, depremzedeler başta gıda ürünleri olmak üzere, temel ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü ücretsiz olarak temin edebiliyor. Niğde Belediyesi’nin afet bölgesinde Sosyal Market sayısını artıracağı belirtilirken, Sosyal Markete gelen depremzedeler, görevlilerin kontrolünde, düzenli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
    ÖZDEMİR: TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK
    Başkan Özdemir, tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtirken, ilk planda aşevi ve fırın ünitelerini depremzedelerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Başkan Özdemir, Çölyak Hastası depremzedeler için de glütensiz ürünler standı açtıklarını hatırlattı. Niğde Belediyesi olarak Çadır Kent’e kurdukları çamaşırhane, banyo ve tuvaletlerden oluşan mobil üniteleri de depremzedelerin hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Özdemir, ilkini Adıyaman Spor Salonu'nda açtıkları Sosyal Markette ise depremzedelerin tüm ihtiyaçlarına karşılamaya gayret ettiklerini anlattı. Başkan Özdemir, afet bölgesine yiyecek, içecek gibi gıda ürünleri başta olmak üzere, yakacak, kıyafet, temizlik malzemeleri, yorgan, battaniye, uyku tulumu, çadır, hijyen ve temizlik malzemeleri, mama, ilaç gibi ürünleri de Adıyaman ve diğer deprem bölgesindeki illere tırlarla gönderdiklerini vurguladı. Özdemir, afet bölgesinde depremzedeler için kurdukları tüm birimlerin hayata geçirilmesinde görev alan tüm belediye personeli ve gönüllüler ile yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlere ve vatandaşlara da ayrıca teşekkür etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow