hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde Belediyesi, günlük 8 bin maske dağıtıyor

    Niğde Belediyesi, günlük 8 bin maske dağıtıyor
    expand

    Niğde Belediyesi, günlük 8 bin maske dağıtıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılmaya başlandı.
    Belediye ekipleri, pazar yerleri ve Ömer Halisdemir Meydanı'nda kurduğu stantlarda, vatandaşlara günlük ücretsiz 8 bin maske ve dezenfektan dağıtımına başladı. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, vatandaşların maskeyi ücretsiz olarak PTT ve eczanelerden de alabileceğini söyledi.
    Vatandaşların mağdur olmamalarını için belediye olarak maske dağıtımına başladıklarını aktaran Özdemir, şunları kaydetti: "Açık cezaevimize üretim yaptırıyoruz. Bir kaç firmayla da anlaştık kapasitesini artıracağız. Bu süreçte vatandaşımız mağdur olmasın diye pazar yerinde sürekli dağıtıyoruz. Bundan sonra da  Ömer Halisdemir Meydanı'nda dağıtacağız. Vatandaşımız hem dezenfektana ulaşabilecek hem de maskesini alacak ve işlerini bu şekilde halledecek. Bu hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Şu an itibariyle pazar yerleriyle birlikte günlük 8 bin maske dağıtıyoruz."
    HİZMETLERİMİZ SÜRÜYOR
    Özdemir, koronavirüsle mücadelede, sadece maske dağıtmakla kaldıklarına dikkati çekerek, "Neredeyse Niğde'deki bütün binaların dezenfekte edilmesi bitti. Kamu kurumları rutin olarak yapılıyor ama apartmanları da ücretsiz olarak ikinci kez dezenfekte ediyoruz. Sokak hayvanlarına mamalarını temin ediyoruz. Arkadaşlarımız sürekli sokak hayvanları için mama dağıtıyor. Günlük 200 aileye gıda yardımı yapıyoruz. 100'e yakın  aileye sıcak yemek veriyoruz. Hastanede test yaptırıp da 24 saate kadar karantina da kalanların da yemek ihtiyacını karşılıyoruz. Bugün 130 kişi vardı, onların da hem öğle hem de akşam yemeklerini belediye olarak karşılıyoruz" dedi. 

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow