hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde Belediyesi’nden sertifikalı pet shop eğitimi

    Niğde Belediyesi’nden sertifikalı pet shop eğitimi
    expand

    Niğde Belediyesi’nden sertifikalı pet shop eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, ev ve süs hayvanı satışı yapanlara yönelik Petshop Sertifika Eğitimi düzenlendi.
    Niğde Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, belediyenin encümen salonunda düzenlenen Petshop Sertifika Eğitimi'ne, kentte ev ve süs hayvanı satışı yapan vatandaşlar katıldı. Katılımcılara, ev ve süs hayvanı satmak için iş yeri açmanın yanında; barınma, çalışma ve denetleme yönetmeliği, kanatlı hayvanların bakımı, ekolojisi, beslenmesi, kedi ve köpek bakımı, beslenmesi, akvaryum canlıların bakımı ve beslenmesi, hayvan ekolojisi gibi birçok konuda eğitim verildi.
    Verilen eğitimle evcil hayvan satışı yapılan yerlerde görülebilecek olumsuzlukların önlenmesi, hayvanların kötü şartlardan kurtarılması ve yurt dışından getirilen hayvanların kayıt altına alınması amaçlandı. Bu yerlerde çalışan personelin de evcil hayvan bakımı konusunda temel bakım ve eğitim bilgilerine sahip olması sağlandı.
    Eğitimle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Emrah Özdemir,  "Şehrimizde canlı hayvan satışı yapan yerlerin daha güvenilir ve hijyenik koşullarda çalıştırılması için belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu alandaki denetimlerimizi 7 gün 24 saat esasına göre uyguluyoruz. Bizler belediye olarak barınağımızda yüksek kapasiteli bir ameliyathane ve konaklama yuvaları ile en özverili çalışmayı sürdürürken, evcil hayvan satışı yapan pet shopların da hizmet kalitesini yükseltmesi için bu eğitimi düzenledik. Bugün eğitim alan katılımcılara sertifika vereceğiz. Bu sertifikalar sayesinden dükkanlarını açabilecekler" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow