hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama Bahçesi kuruluyor

    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama Bahçesi kuruluyor
    expand

    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama Bahçesi kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    B. Andaç ARSLANPAY/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi yerleşkesine “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama Bahçesi” kurulacağı bildirildi.
    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi karşısında bulunan yaklaşık 15 dekar büyüklüğündeki boş arazi, fakülte öğrencilerinin uygulama faaliyetlerinde kullanmaları için “Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Uygulama Bahçesi” olarak düzenlendi. Bahçeye ilk olarak lavanta, tıbbi ada çayı, mercanköşk, sarı kantaron ve ekinezya bitkileri dikildi.
    Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, bu yaz yeni tıbbi bitki ve aromatik bitki türlerinin de eklenmesi ile bahçenin daha da genişleyeceğini belirterek, hem öğrenciler için zengin bir uygulama alanı hem de Niğde için örnek bir tesis kurulmuş olacağını vurguladı. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknojileri Fakültemizin akademik ve bilimsel çalışmaları her geçen gün daha ileriye gidiyor. Ayrıca bu hızlı gelişmeden oldukça memnunum. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’a ve tüm personele teşekkür ederim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow