hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de 129’uncu Helva Şenlikleri coşkuyla kutlandı

    Niğdede 129’uncu Helva Şenlikleri coşkuyla kutlandı
    expand

    Niğde'de 129’uncu Helva Şenlikleri coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-MÜBADELE ile Yunanistan’dan gelen Türklerin yerleştirildiği Niğde’nin Yeşilburç Mahallesi'nde yüzyılı aşkın zamandır düzenlenen Helva Şenlikleri 129'uncu yılında coşkulu şekilde kutlandı.

    Yeşilburç Mahallesi Muhtarlığı ve Derneği tarafından düzenlenen 129. Helva Şenlikleri'ne, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş,  İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Yeşilburç Mahalle Muhtarı Cihan Tuna ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliklerde, kazanlar dolusu helva odun ateşinde pişirildi. Şenliklere katılanlara helva ikramı yapıldı, dualar edildi. 

    Yeşilburç Köyü Muhtarı Cihan Tuna, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, geleneği sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, "Gurbetteki akrabalarımız helva günü geleneğimiz kapsamında köyümüze geliyorlar. Şenlikten dolayı bir kaynaşma, uzaktaki akrabaların birbirini görme, tanıma şansı oluyor" dedi. 

    Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise bu tip etkinliklerin gelenek ve göreneklerin yaşatılması için önemli olduğunu vurgulayarak, "Bizden sonraki nesillere aktarılması noktasında bu tür beraberliklerin çok büyük önemi var bu sayede gençlerimiz, çocuklarımız, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi öğreniyor. Her şeyden önce çocuklarımız köklerini öğreniyor. Bu nedenle bu tür etkinlikleri çok anlamlı buluyoruz. Ben bu etkinlikte emeği geçen tüm vatandaşlarımıza, muhtarımıza teşekkür ediyor, daha birçok asır bu etkinliğin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow