hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de 35 adet toplanma alanı bulunuyor

    Niğde’de 35 adet toplanma alanı bulunuyor
    expand

    Niğde’de 35 adet toplanma alanı bulunuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- AFAD Niğde İl Müdürü Selami Kılıçel, olası depremlere ve afetlere karşı kent genelinde 35 toplanma alanı bulunduğunu söyledi.
    Selami Kılıçel, yaptığı açıklamada kent merkezinde 20, Altunhisar ilçesinde 2, Bor'da 6, Çamardı'da 3, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde 2'şer tane olmak üzere toplam 35 toplanma alanı bulunduğunu kaydetti. Kılıçel, belirlenen alanların yüksek yapılardan uzak ve risk olmayan bölgelerdeki park ve bahçelerden seçildiğini, tabelalandırıldığını aktardı. Kılıçel, bu bölgelerin bilgisine E-Devlet altyapısı üzerinden ulaşılabileceğini bildirdi.
    20 Eylül'de Bor ilçesine bağlı Obruk Köyü'nde 5.1 büyüklüğünde deprem yaşadıklarını hatırlatan Kılıçel, şunları söyledi:
    "Obruk Köyümüz'de 29 konutun ağır hasar gördüğü tespit edildi. Bunun üzerine AFAD Başkanlığınca Obruk Köyü'ndeki afetzede vatandaşlara toplam 206 bin TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Hasar tespit sonrası Barınma Çalışma Grubu'nca konutları ağır hasar gören vatandaşlar ile görüşülerek konteyner talepleri alınmış, konteyner isteyen 12 vatandaşa 5 bin  TL acil yardım ödeneği ve konteyner getirilerek teslim edilmiştir. 4 vatandaşımız ise konteyner talep etmemiş ve 11 bin TL acil yardım ödeneği talep etmişlerdir. 5 vatandaşımız bulundukları konutta kiracı oldukları için hak sahibi olamamış ve 5 bin TL acil yardım ödeneği alacaklardır. 8 vatandaşımızın Obruk dışında ikamet ettikleri anlaşıldığından acil yardım ödeneği ve konteyner sadece afet bölgesinde ikamet eden vatandaşlara verilebildiği için acil yardım ödeneği ve konteyner alamamışlardır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow