hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de aşçılık programının açılışı yapıldı

    Niğde’de aşçılık programının açılışı yapıldı
    expand

    Niğde’de aşçılık programının açılışı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü aşçılık programı açılışı gerçekleştirildi.
    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'ndeki açılışa Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve davetliler katıldı.
    "NİĞDE GASTRONOMİ BAŞKENTİ OLACAK"
    Niğde'yi Kapadokya'nın ve İç Anadolu bölgesinin gastronomi başkenti yapma yönünde çalışmaların yapıldığını belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ''Şüphesiz böyle bir mutfağın açılması ilimiz adına çok büyük ve sevindirici. Niğde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış 10 bin yıllık geçmişe sahip. Gerek geçmişte yaşanmış uygarlıkların getirdiği zenginlikler, gerekse mübadele dönemindeki kültürel etkileşimden kaynaklanan zenginlikler ilimiz mutfağını daha da zenginleştirmiş ve verimli hale getirmiştir. Osmanlı sarayına aşçılar bile göndermiştir. Damat İbrahim Paşa ilimizde yetişmiş ve saray mutfağına kadar yükselmiş bir devlet adamıdır. Önümüzdeki aylarda Marka Şehir projesi kapsamında yapacağımız Gastronomi Festivali sayesinde ilimizi gastronomi alanında tanıtacağız. Kapadokya bölgesinin ve İç Anadolu bölgesinin gastronomi başkenti haline getireceğiz ve çalışmalarımız bu yönde" diye konuştu.
    GASTRONOMİ FESTİVALİ YAPILACAK
    Niğde'de Nisan ayında Gastronomi Festivali düzenleneceğini söyleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Valimizle birlikte bir çalışma yapıyoruz. İnşallah Nisan ayında marka şehir projesi kapsamında bir gastronomi festivali düzenlemeye çalışacağız. Geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Turizmiyle, sosyal yaşantısıyla Marka Şehir Niğde olarak tanınmak istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Bu konuda üniversitemizin de çok büyük bir desteği var. Bu açılışta emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
    YEMEK VE PASTA KURSLARI DÜZENLENECEK
    Meslek Yüksekokulunu güçlendirmek için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, şöyle konuştu: "Meslek yüksekokulumuzu güçlendirmeye yönelik olarak son yıllarda birkaç adım atıldı ve yeni programlar açtık. Aşçılık programımıza geçen Eylül ayında öğrenci aldık. İkinci öğretimde de bu yıl yine YÖK’le görüşmeler yaptım ve izinlerimizi aldık. İnşallah güz döneminde ikinci öğretime de öğrenci gelecek. Yine yan tarafa bir uygulama mutfağı yaptık. Amacımız öğrencilerimizin üreterek eğitim görmeleri. Hem yan taraftaki mutfak hem de buradaki pasta bölümümüz faaliyete geçtiğinde şehrimizin sürekli eğitim merkezi üzerinden yemek ve pasta kursları düzenlemeyi düşünüyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow