hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de Okula Sporla Başlıyorum projesine start verildi

    Niğde’de Okula Sporla Başlıyorum projesine start verildi
    expand

    Niğde’de Okula Sporla Başlıyorum projesine start verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, “Okula Sporla Başlıyorum Projesi” Niğde Cumhuriyet ilkokulunda düzenlenen programla start verildi.
    Cumhuriyet ilkokulunda düzenlenen  “Okula Sporla Başlıyorum Projesi” etkinliğine Niğde İl Milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Gençlik Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “ilkokul 1’inci ve anasınıflarımız 5-6 Eylül tarihlerinde uyum amaçlı okullarımızda eğitime başlamışlardı. Şuanda öğrencilerimiz eğitimlerine uyum haftası olarak devam etmektedirler. Bu etkinliğin amacı öğrencilerimize okullarımızı sevdirmek, sporu sevdirmek, okullarda eğlenerek öğrenmeleri sağlamak amacıyla Gençlik Spor il müdürlüğümüz ve İl milli Eğitim müdürlüğümüz ile bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde bugün bu etkinliğimizi bugün okulumuzda başlattık. Bu etkinlik eğitim öğretim sezonu boyunca Anaokullarımızda ve ilkokul 1’inci sınıflarımızda devam edecektir. Ben böyle bir etkinliği düzenlediklerinden dolayı Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve antrenörlerimize teşekkür ederim” dedi.
    Niğde Gençlik Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ise ; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan protokol çerçevesinde, “Okula Sporla Başlıyorum Projesi” tüm illerde ilk defa bu yıl uygulanmaya başlanacaktır. Projemizin temel amacı ise, okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerinin okula alışma süreçlerinde yaşadıkları zorlukları en aza indirmek ve çocuklarımıza okullarımızın, spor salonlarımızın, gençlik merkezlerimizin güvenilir ve doğru yerler olduğunu anlatmaktır. Ayrıca gençlik liderlerimiz ve antrenörlerimiz ile birlikte çocuklarımıza eğitsel oyunlar oynatarak okulu ve sporu sevmelerini amaçlamaktayız. Bunun sonucunda ise çocuklarımız sporla kaynaşacak, eğlenceli ve hareketli vakitler geçireceklerdir. Gençlik liderlerimizin ve antrenörlerimizin seferber olarak yaptıkları bu faaliyetler sonucunda çocuklarımızın dijital oyun ve teknolojik bağımlılığını en aza indirmeyi de hedeflemekteyiz. Çocuklarımızın geleceğinin sporla iç içe olması için, basınımızın desteği ile 7’ de 70’ e tüm halkımızı spor salonlarımıza ve gençlik merkezlerimize davet ediyor, okula yeni başlayan çocuklarımız başta olmak üzere yeni eğitim-öğretim yılının öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow