hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de şehitler törenle anıldı

    Niğde’de şehitler törenle anıldı
    expand

    Niğde’de şehitler törenle anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolasıyla tören düzenledi.
    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu. Şehitler için  dua okundu, kabirleri başına karanfil bırakıldı.
    Niğde Şehitliği'nde yapılan törene ise Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, polis ve askerler katıldı. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, "Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak dünya tarihindeki yerini almıştır. Bugün ise Çanakkale Zaferi'ni yazanların yolundan giden kahraman güvenlik güçlerimiz iman ve inanç duygularıyla zafer yazmaya devam etmektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde vatanının bölünmez bütünlüğü milletinin huzuru refahı için hainlerle mücadeleye giderken dua eden ve güle oynaya giden bizim ordumuz dışında hiçbir ordu göremezsiniz.  Türkiye Cumhuriyeti'nin huzura kavuşmasını ve büyümesini istemeyen devletler ve içeride bulunan münafıklar her zaman milletimize karşı alçak oyunlar oynadılar. Bugüne kadar kurmadıkları tuzaklar, denemedikleri oyunlar, bulmadıkları maşalar kalmadı, ancak bu hainler şunu unutuyorlar bizim millet olarak düşünce ve fikir ayrılığımız olabilir, ama “söz konusu vatan” olunca biz millet olarak ayrılıkları bir kenara bırakıp hep birlikte vatanımıza ve manevi değerlerimize sahip çıktık” dedi

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow