hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de yeni nesil bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete sunuldu

    Niğdede yeni nesil bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete sunuldu
    expand

    Niğde'de yeni nesil bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete sunuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yeni nesil teknolojiye sahip 128 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazı hizmetine sunuldu.
    Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, yeni nesil teknolojiye sahip 128 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazının hizmete sunulmasıyla birlikte kentteki radyoloji ünitesinin Şehir Hastaneleri standardına kavuştuğunu söyledi.
    Cihaz hakkında bilgiler veren Günaydın şunları anlattı:
    "Yeni tomografi cihazı, sağladığı 3 boyutlu görüntüleme özelliği ile kardiyak anjio, erken dönem svh teşhisi, taş ve ürik asit teşhisi, dental çekimleri, başta trafik kazaları, travmalar, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanaklar sağlamaktadır. Ayrıca 16 kat daha hızlı çekim yapma özelliği ile hastaların tanı ve tedavi süreçleri en kısa sürede yapılmaktadır. Yeni nesil tomografi cihazı özellikle düşük doz radyasyon uygulama özelliği ile hastalarımız daha az radyasyona maruz kalmaktadır. 75 santimetre en geniş gantri açıklığı ile özellikle kapalı alan korkusu olan ve bu nedenle işlem yapılamayan hastalarda çekim işleminin daha başarılı bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Obez hastalarımız için 300 kilo taşıma kapasiteli hasta masası ile teşhis ve tedavi olanağı da sunmaktadır."
    Günaydın, cihaz sayesinde tedavilerde başarı oranının artacağını, il dışı sevklerin azalacağını dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow