hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektör Kar: Amacımız yenilikçi bir üniversite olmak

    Rektör Kar: Amacımız yenilikçi bir üniversite olmak
    expand

    Rektör Kar: Amacımız yenilikçi bir üniversite olmak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yaptı. 
    Üniversite Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ve fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri katıldı. Rektör Kar, "Amacımız, bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış yenilikçi bir üniversite olmak" dedi. 
    2019-2023 STRATEJİK PLANI
    Vizyonlarının bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış ve topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Kar, "2019-2023 stratejik planında, enerji, nanoteknoloji ve tarım-gıdanın öncelikli alan olarak belirlendi. Bu alanlarda üniversitemizin sahip olduğu görece rekabet üstünlüğünün sürdürülmesi için çalışmalara aralıksız devam ediliyor" diye konuştu

    YENİ FAKÜLTELERE EK BÖLÜMLER AÇILDI
    Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi'nin yoğun çabalar sonucunda kazandırıldığını belirten Rektör Kar, "Geçen yıl ilk defa öğrenci aldığımız İletişim Fakültesi gazetecilik bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümüne ek olarak bu yıl radyo televizyon ve sinema, moda tasarımı, peyzaj mimarlığı ve sağlık yönetimi lisans programları öğrenci alımına başlayacaktır. Benzer şekilde geçen yıl ilk defa öğrenci alan aşçılık ve optisyenlik programlarına ek olarak bu yıl, adalet, fizyoterapi, tapu kadastro, grafik tasarımı ve raylı sistemler işletmeciliği programlarına öğrenci alımının uygun görülmesini bekliyoruz"dedi.

    '55 ÜLKEDEN 705 ÖĞRENCİYİ MİSAFİR ETTİK'
    Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitenin, 55 farklı ülkeden 705 uluslararası öğrenciyi misafir ettiğini ve toplamda ise 25 bin 505 öğrenci ile eğitim-öğretime devam edildiğini belirterek, bu durumun uluslararası anlamda üniversiteye değer kattına dikkati çekti. Tamamlanan projeler ve yatırımlardan da bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Tıp Fakültesi Morfoloji Derslik Binası, Süheyla Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi, 3. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ek Binası gibi önemli yapıların üniversiteye kazandırıldığının açıkladı. Kar, devam eden projelerimizin de kısa sürede tamamlanması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

    TIP FAKÜLTESİNE 5 MİLYON EK ÖDENEK
    Rektör Prof. Dr. Kar, ayrıca geçtiğimiz yıl içinde milletvekillerimizin de desteğiyle Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için yaklaşık 5 milyon liralık ek ödenek tahsis edildiğini ve bu imkan ile binanın tamamlandığını vurguladı. Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kar, "NOHUTT ile üniversitemizin ürünleri markalaştı ve hem üniversitemize hem de Niğde’ye katkı sağlayacak önemli bir marka oluşturuldu" dedi. 

    "YÜKSEK LİSANS İÇİN YÖK'E BAŞVURDUK"

    Kar, YÖK’e, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı ile Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programları için başvuruda bulunulduğunu da söyledi. Tıp Fakültesinin akademik kadrosunun, akademik olarak anabilim dalı bazında çeşitlendirilmeye ve güçlendirilmeye devam edildiğini aktaran Rektör Kar, gelişim odaklı çalışmalarımızla ilgili olarak YÖK Aday Adayı Araştırma Üniversitesi Niyet Beyanı, Kişisel Verileri Koruma Kanunu Bilgilendirme Toplantısı ve Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü Başvurusu gibi çalışmaların yapıldığını belirtti.

    BİLİŞİM ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
    Üniversitenin bilişim altyapısını güçlendirme faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Kar, “Tüm Akademik Personele e-imza temini ve Manuel formların dijital entegrasyonu çalışmalarımız var. Akademik /Kulüp Etkinlik Düzenleme Otomasyonu, Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Otomasyonu ve Akademik Performans ve Değerlendirme Sistemi Otomasyonu çalışmalarımız da yakında tamamlanacak” dedi.

    ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ HİZMETLER
    Üniversitenin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, yaz okulunun açılması, engelsiz kampüs çalışmaları, uluslararası eğitim imkanının sağlanması, otomasyon sisteminin güncellenmesi ve Kampüs Çarşı Sinema Salonunu hizmete almak gibi öğrenci yanlısı çalışmaların da devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrencilerimizin akademik gelişimine katkı sağlayan ulusal ve uluslararası çağrılı bir çok etkinliğinde yapıldığını aktardı. Rektör Kar, 'Doğa İle İç içe Kampüs' parolası ile merkez kampüsünün ve bağlı kampüslerin yeşillendirilmesi konusunda önemli çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow