hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tıp Fakültesi öğrencileri, beyaz önlüklerini giydi

    Tıp Fakültesi öğrencileri, beyaz önlüklerini giydi
    expand

    Tıp Fakültesi öğrencileri, beyaz önlüklerini giydi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitime başlayan öğrenciler için 'beyaz önlük' töreni düzenlendi.
    Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Niğde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ile çok sayıda davetli ve öğrenci ailesi katıldı. Rektör Prof. Dr., Muhsin Kar, üniversiteye 54 farklı ülkeden 730’u uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 6 bin 572 öğrenci kayıt yaptırdığını ve  toplam öğrenci sayısının 26 bin 770’e ulaştığını belirtti. Rektör Kar, şunları söyledi: "Tıp Fakültesi öğrencilerimize nitelikli bir eğitim vererek onları mesleğe en iyi şekilde hazırlamak için 55 öğretim üyesiyle hizmet vermekteyiz. İlan süreci tamamlanmak üzere olan ve önümüzdeki birkaç hafta içinde göreve başlayacak olan 2 profesör, 1 doçent ve 7  öğretim üyesiyle birlikte 65 öğretim üyesine ulaşmış olacağız."
    1'inci sınıf öğrencileri beyaz önlük giydiği program, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Yazıcı ve Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü personeli Ülker Yazıcı tarafından sunulan, 'Medikal Ezgiler Grubu' tarafından hazırlanan 'Türkülerle Hekimlik Konseri'nin ardından sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow