hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vefa ekibi, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunuyor

    Vefa ekibi, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunuyor
    expand

    Vefa ekibi, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu, 18 personel ve 3 araç ile geçen yıl 6 Ekim'den bu yana vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.
    Kentte geçen yıl 6 Eylül'de SYDV tarafından hayata geçirilen Vefa Projesi kapsamında yaşlı ve engellilerin evine giden görevliler, hem temizlik yapıyor hem de taleplerini ilgili kurumlara iletiyor. Kilometrelerce yol kat ederek gittikleri evlerde pencere ve kapıları silen, evleri baştan sona temizleyen görevliler, yaşlı, hasta ve engellilere proje çerçevesinde rehberlik hizmeti de veriyor. Grup bünyesinde 18 personel ve 3 araç görev yapıyor.
    'HİZMETİ AYAKLARINA GÖTÜRÜYORUZ'
    Proje hakkında bilgi veren Niğde Valisi Mustafa Koç, ihtiyaç sahiplerine kişisel bakım setlerinin de hediye edildiğini söyledi. Vali Koç, "Bu hanelerimizi özellikle 65 yaşı doldurmuş sosyal ve ekonomik yönden mağduriyeti olan ve engelli olup, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan haneler üzerinden seçiyoruz. Bu kapsamda ekiplerce 18 mahalle, 3 kasaba ve 9 köyde, 241 hanede 356 yararlanıcıya hizmet vermektedir. İhtiyaç ve yardıma muhtaç vatandaşımızın hane temizliği, kişisel temizlik, yemek yapma, ulaşım, alışveriş hizmetleri ekiplerimizde verilmektedir. Vatandaşlardan ücret almadan devletimizin hizmetini ayaklarına götürüyoruz. Devletin şefkat elini uzatıyor, merhametli yüzünü onlara gösteriyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow