hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de 105 öğrenci evde eğitim alıyor

    Niğde’de 105 öğrenci evde eğitim alıyor
    expand

    Niğde’de 105 öğrenci evde eğitim alıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının başladığı şu günlerde Niğde’de evde eğitim öğretim gören öğrenci sayısı geçen yıla oranla artarak 105’e yükselirken,  il genelinde ikili eğitim yapan okulun kalmadığını ve öğretmen açıklarının bulunmadığını söyledi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; "Milli eğitim olarak evde verdiğimiz öğrenciler öncelikle hastaneden evde çıkamadıklarına dair rapor alırlar ve sonra Rehberlik Araştırma merkezi BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı)  raporları doğrultusunda eğitim veriyoruz.  Evde eğitim alan öğrencilerimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileridir. İlkokul öğrencilerine evde eğitim vermeleri için sınıf öğretmenleri görevlendiriyoruz, ortaokul ve lise öğrencilerine ise her branşta öğretmenler görevlendirerek her branşta ders almalarını sağlıyoruz" dedi.

    105 ÖĞRENCİ EVDE EĞİTİM ÖĞRETİM ALIYOR

     2018-2019 eğitim öğretim yılında ilimizde 98 öğrencinin evde eğitim aldığını bu yıl 2019-2020 eğitim öğretim yılında bu sayı artarak 105 öğrenciye yükseldiğini ifade eden Yaşar;  "Geçen yıl itibariyle ikili eğitimi bitirmiştik ama iki okulumuz küçük olmasından dolayı okulları yıkmıştık. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2019-2020 Stratejik Plan hedefleri arasında ülke genelinde ikili eğitim yapan okulları tekli eğitime geçirmek yer almaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimizdeki ikili eğitim yapan okullarımızı bugün itibari ile bitirmiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ortalama il genelinde 18 ama şehir merkezindeki okullarımızdaki sayılarımız ise 35 ile 40 civarında. Bu yıl okullarımızda kura sistemi kurduk. Bunu devam ettirip sürdürürsek ileriki yıllarda il genelindeki öğrenci sayımızı dengeleriz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow