hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de 25 bin 935 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

    Niğde’de 25 bin 935 öğrenci yüz yüze eğitime başladı
    expand

    Niğde’de 25 bin 935 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’de 230 okulda 25 bin 935 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.  

    İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, yüz yüze eğitimin başladığı Sazlıca Ortaokulu ve Sazlıca Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Yaşar, koronavirüs salgınına karşı okulardaki tüm önlemlerin alındığını söyledi.
    Kentte 230 okulda 25 bin 935 öğrencinin yüz yüze eğitime başladığını kaydeden Yaşar, şöyle konuştu:
    "Sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1.5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar yapıldı. Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı. Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri korucuları kullanmaları için önlemler alındı. Ayrıca okullarda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı olmak üzere elle temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirildi."
    Yapılan diğer çalışmalardan da bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, okullara ziyaretçi kabul edilmemesi başta olmak üzere veliler ve diğer ilgili taraflarca uyulması gereken konuların, okulların internet siteleri ve diğer iletişim araçları ile duyurulduğunu kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow