hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de 513 adet metruk bina yıkıldı

    Niğde’de 513 adet metruk bina yıkıldı
    expand

    Niğde’de 513 adet metruk bina yıkıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’de  Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

    Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’de  bağımlılıkla mücadele kapsamında 513 adet metruk binanın yıkıldığı söyledi.  Vali  Şimşek, kurum ve kuruluşlar ile STK’ların bağımlılıkla mücadelede 2019 yılı çalışmalarının değerlendirilip alınacak ek tedbirlerin görüşüldüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantının açılışında konuşan Vali  Yılmaz Şimşek, “Uyuşturucu ile mücadele devletimizin tüm organlarıyla birlikte kararlılıkla sürdürülmektedir. Uyuşturucu arzının engellenmesine ve uyuşturucu madde kullanıcılarının rehabilitasyonuna yönelik kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitemizin, STK’larımızın ve diğer paydaşların işbirliği büyük önem taşımaktadır. Bağımlılıkla mücadele konusunda alınması gereken önlemlere dair her kurumumuza, her birimimize ayrı ayrı görevler düşmektedir” dedi.

    Bağımlılıkla mücadelede sürekliliğin önemi belirten Vali Şimşek: “2019 yılının uyuşturucuyla mücadele de çok başarılı bir yıl oldu. Niğde’de bu konuda iyi bir yerdeyiz. Fakat bunu yeterli görmüyoruz. Mücadele konusunda yapılması gereken ne varsa, elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu. Şimşek’in konuşmasının ardından ilgili kurum yetkililerinin sunum yaptığı toplantıda gündemde yer alan 10 madde görüşüldü. Görüşülen maddeler içerisinde yer alan il merkezi ile ilçe, köy ve beldelerde bulunan metruk binaların yıkılması konusunda toplam 513 adet metruk binanın yıkıldığı belirtildi.

    Yine uyuşturucu kullanımı açısından risk teşkil eden park ve rekreasyon alanları ile okullara güvenlik kamerası kurulmasına ilişkin verilerin paylaşıldığı toplantıda; Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS)entegrasyonunun sağlanması konuşuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow