hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de bin 866 kişiye covid-19 taraması yapıldı

    Niğde’de bin 866 kişiye covid-19 taraması yapıldı
    expand

    Niğde’de bin 866 kişiye covid-19 taraması yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Niğde’de Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hanelerde yaşayan bin 866 kişiye covid-19 taraması yapıldığını söyledi.

    Koç: “Sağlık Bakanlığımız, 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizde görülmekte olan Yeni Koronavirüs hastalığına karşı çok sayıda önlem almış ve önemli düzeyde başarılar sağlamıştır. Bu başarıların sürmesi ve gelecek dönemdeki hazırlıkları planlamak amacıyla Türkiye çapında tüm illeri temsil eden bir çalışma yapılmaktadır. Çalışmanın amacı Türkiye’de ülke ve il düzeyinde hastalık prevalansını, geçirilmiş hastalık düzeyini ve asemptomatik hastalık düzeyini saptamaktır. Bu kapsamda ilimizde de 1 doktor ve 1 hemşire bulunan ekipler seçilmiş olup daha önceden Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hanelerde yaşayan 1866 kişinin ziyareti yapılmıştır.
    ​Çalışma sırasında belirlenen hanelerde rastgele seçilen kişilerden bilgilendirilmiş onam alınarak bir anket uygulanmış, ayrıca aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise COVID-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınmistir. Bu değerli çalışmada görev alan filyasyon ekiplerimize ve ekiplerimizi misafirperverlikle karşılayan Niğde halkına teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow