hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de doğal yürüyüş parkuru açıldı

    Niğde’de doğal yürüyüş parkuru açıldı
    expand

    Niğde’de doğal yürüyüş parkuru açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’de kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla  düzenlemeler yapılan 2 bin 175 metrelik doğa yürüyüş parkuru açıldı.
    İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen merkeze bağlı Yeşilburç Köyü ile Paşa Bağları arasında yer alan Uzandı Vadisi'nde bulunan yürüyüş parkuru için açılış gerçekleştirildi. Açılışa Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş ve doğaseverler katıldı.
    Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yürüyüş parkurunun 3 etaptan oluştuğunu tüm etapların tamamlanmasının ardından 12 kilometre uzunluğunda Türkiye’nin en güzel doğal parkurlarından biri olacağını söyledi. Vali Şimşek, "Önümüzdeki yıllarda diğer parkurları da açarak halkımızın hizmetine sunacağız. Amacımız marka kent projesi kapsamında doğal ve tarihi güzelliklerimizi ortaya çıkarıp, Yeşilbuç Köyü'nü tanıtmak, köyümüzü turistlik bir yer haline getirmek, turizmle buluşturmak ve bununla birlikte marka kent haline gelmektir" dedi.
    Açılışın ardından katılımcılar, 2 bin 175 metre  yürüyüş gerçekleştirdi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow