hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de yüz yüze eğitim başladı

    Niğde’de yüz yüze eğitim başladı
    expand

    Niğde’de yüz yüze eğitim başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- YÜKSEK riskli iller arasında yer alan Niğde'de, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile liselerin 8'inci ve 12'nci sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

    Koronavirüsle mücadele kapsamında eğitim öğretimde de yerinde karar uygulaması başlatılırken, yüksek riskli iller arasında yer alan Niğde'de okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullar, sınav öğrencileri olan 8'inci ve 12'nci sınıflar için alınan yoğun tedbirlerle birlikte yüz yüze eğitim başladı.
    Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda ders başı öncesi tören düzenlendi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, uzun bir aranın ardından öğrencilerle buluşmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Yaşar, "İnanıyorum ki en kısa zamanda tüm Niğde halkının bizlere vereceği destekle tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçeceğiz. Sizler de bizim gibi okullarınızı ve arkadaşlarınızı çok özlediniz. Bu beraberliği devam ettirebilmek için maske, mesafe ve temizlik kurallarına en yüksek düzeyde uyacağınıza olan inancım tamdır. Hayatımızın tamamıyla normale dönmesini sağlamak için lütfen öğretmenlerinizin ve büyüklerinizin tavsiyelerine harfiyen uyun” dedi.
    Velilere de seslenen Yaşar, şunları söyledi:
    "Salgınla mücadelede yerinde karar dönemine geçmiş bulunuyoruz. Bugün bir kısmını açtığımız okullarımızın tamamında yüz yüze eğitime geçmek artık Niğde halkının elinde. Göz aydınlığımız çocuklarımızın okullarına kavuşması, eğitimlerine normal bir şekilde devam edebilmesi için her zamankinden daha fazla özen gösterelim. İnanıyorum ki en kısa zamanda ilimizdeki vaka sayıları en aza inecek ve tüm kademelerde okullarımızı öğrencilerle buluşturacağız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak bizlere sağladığınız destek için şimdiden teşekkür ederim."
    Konuşmanın ardından, seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim görecek olan öğrenciler, saat 07.50'de çalan ilk zilin ardından İstiklal Marşı'nı okuyup sınıflarına girdi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow