hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden 'Bir Lirayla Yola Çıkıyoruz' projesi

    Öğrencilerden Bir Lirayla Yola Çıkıyoruz projesi
    expand

    Öğrencilerden 'Bir Lirayla Yola Çıkıyoruz' projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’de öğrenciler, başlattıkları '1 Lirayla Yola Çıkıyoruz' projesiyle her ay bir köy okulundaki ihtiyaç sahibi arkadaşlarının, kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor.
    Niğde Şehit Kemal Tosun Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri, haftada kendi harçlıklarından belirli bir miktar para biriktirerek, her ay bir köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin, kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılama amacıyla “Bir Lirayla Yola çıkıyoruz” sloganıyla okullarında örnek bir kampanya başlattı. Kulüp danışman öğretmeni, okul yönetimi ve öğrenciler, kış aylarının başlaması sebebiyle belirledikleri bir köy okuluna giderek, ihtiyaç sahibi öğrenciler için aldıkları kışlık kaban ve botları öğrencilere ulaştırdı. Projenin ilk uygulama kardeş okulunda toplam 15 öğrencinin kıyafet ihtiyacını karşılayan genç gönüllüler ile kardeş okul öğrencileri arasında duygusal anlar yaşandı.
    Pıoje hakkında bilgi veren  Okul Müdürü Ramazan Gün; “Sosyal yardımlaşma, dayanışma ve vakıf kültürünü yeniden modern hayata entegre etme noktasında önemli bir projeye imza attık.  Bu projeye bütün öğrencilerimiz gönüllü olarak destek oldular. İlk ziyaretimizi belirlediğimiz bir kardeş köy okuluna gerçekleştirdik. Yaparak, yaşayarak öğrenme, farkındalık oluşturma, imkan ve fırsat eşitliği noktasında dezavantajlı öğrencilere ulaşma konusunda büyük bir özveri ile çalışan kulüp danışman öğretmenlerimiz Ömer Aksoy ve Feride Turhan ile kulübün öncü öğrencilerine ve projeye destek veren diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow