hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altay Köyü'nde geleneksel 'kardeşlik toyu' düzenlendi

    Altay Köyünde geleneksel kardeşlik toyu düzenlendi
    expand

    Altay Köyü'nde geleneksel 'kardeşlik toyu' düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Andaç ARSLANPAY/ULUKIŞLA,(Niğde),(DHA)- NİĞDE'nin Ulukışla ilçesine bağlı Altay Köyü'nde geleneksel 'kardeşlik toyu' düzenlendi.
    Ulukışla ilçesinde Altay Köyü'nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen 'kardeşlik toyu' bu yıl da büyük ilgi gördü. Niğde’ye 1950’li yıllarda Kazakistan’dan gelip, Altay Köyü'nde kültürlerini yaşayanlar, kardeşlik yürüyüşünün ardından Kazak sanatçılar ve yerel sanatçıların konserleriyle coştu. Etkinliğe katılan Vali Yılmaz Şimşek, bir konuşma yaptı.
    Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı heyecanı ve coşkuyu yaşadıklarını kaydeden Vali Şimşek, bu tür etkinliklerin geleneklerin yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Şimşek, "Altaylılar, 1950'li yıllarda Altay Dağı eteklerinden Kazakistan'dan büyük zorluklarla önce İstanbul'a oradan da Altay köyüne yerleşmişler. Kısa sürede bu yöreye intibak sağlamışlar ve halkla bütünleşmişler. Çünkü Kazak halkıyla Türk halkı kardeştir. Bir çok ortak noktamız var. Dilimiz bir, dinimiz bir, kültürümüz bir. Kaynaşmamız da kolay olmuş. Bu festival de kültürümüzün yaşatılmasına, dostluğumuzun, kardeşliğimizin pekişmesine büyük katkı sunuyor. Bu sayede her iki ülke arasındaki kardeşlik daha da güçleniyor" dedi.
    Kazakistan'ın İstanbul Başkonsolos Vekili Ercan Tılebeyov da kardeşlik toyunda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı. Etkinliğe katılanlara Özbek pilavı ikram edildi, çadırlarda yöresel eşyalar sergilendi, Kazakistan'dan gelen sanatçılar yöresel kıyafetlerle şarkı söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow