hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uygun olmayan yerlerde kurban kesimine 351 TL ceza

    Uygun olmayan yerlerde kurban kesimine 351 TL ceza
    expand

    Uygun olmayan yerlerde kurban kesimine 351 TL ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen yerlerin dışında ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesenlere 351 TL ceza kesileceğini söyledi.
    Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve uyulması gereken kuralları içeren bir açıklama yapan Gençtürk, “Park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde satış ve kesim yapanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 351 TL,  kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere toplu kesimler için 88.499 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde ise 2 bin 199 TL cezai işlem uygulanacak" dedi.
    Kurban bayramında kurban kesim yerlerini de açıklayan Gençtürk; “ Niğde Belediyesi Yeni Mezbahanesi, Niğde Açık Cezaevi Mezbahanesi, Pazartesi Pazarı yanındaki Eski Köy Garajı, Efendibey Mahallesi kapalı pazar yeri, Yeşilburç yolu üzerinde bulunan kapalı pazar yeri, Özbelde mevkii kapalı pazar yeri, Afife Hanım Cami yanı Eski Zahire Pazarı, Selçuk Mahallesi kapalı pazar yeri ve İlhanlı Mahallesi kapalı pazar yerinde vatandaşlarımız kurbanlarını kesebilir” dedi.
    Çevre kirliliğine karşı önleyici tedbirlerinde alındığını dile getiren Gençtürk, şunları söyledi:
    "Vatandaşlarımız umuma açık olmayan, kendi bahçelerinde, kendi özel otoparklarında, sağlık, çevre ve temizlik şartlarına uymak kaydıyla kurban kesebileceklerdir. Ancak, kesim yapılacak zeminin sızdırmazlığı sağlamalı, beton ve benzeri malzemeli zeminler seçilmelidir. Kesimden çıkan işkembe ve sindirim kanalı içeriği gibi atıklar,  yine sızdırmaz torbalarda toplanarak uzaklaştırılmalıdır. Kurban kesimlerinden kaynaklanan atıklar ve kan herhangi bir su kaynağına boşaltılmamalıdır. Usulüne uygun olarak yüzülen kurban derilerinin taşınması, kan sızmayacak şekilde yapılmalı, usulüne uygun olarak tuzlanmalı ve yetkili kurum-kuruluşlara teslim edilmelidir. Kurban kesim yerleri, kan izi kalmayacak şekilde temizlenmeli, gerekli olduğunda kireçlenmelidir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow