hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Güler'den 'fındık soruşturması' açıklaması: Ciddi dosyalar hazırladık

    Başkan Gülerden fındık soruşturması açıklaması: Ciddi dosyalar hazırladık
    expand

    Başkan Güler'den 'fındık soruşturması' açıklaması: Ciddi dosyalar hazırladık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Güler'den 'fındık soruşturması' açıklaması: Ciddi dosyalar hazırladık

    Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındıkta tekel oluşturduğu iddiasıyla İtalyan firma hakkında Rekabet Kurumu'na bulundukları başvuruya ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu. Güler, “Çok ciddi dosyalar hazırladık. Rekabet Kurumu uzmanları geldiler incelemeler yaptılar. Yaptıkları bu çalışma sırasında yaptığımız bu hukuki süreci ciddi buldular” dedi.

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, gazetecilere açıklamada bulunarak, belediye olarak fındıkta tekel oluşturduğu iddiasıyla İtalyan firma hakkında Rekabet Kurumu'na Eylül ayında bulundukları başvuruya ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu. Güler, “Bu sefer çok ciddi dosyalar hazırladık. Rekabet Kurulu'na başvurduk. Burası ülkemizin egemenlik haklarını temelden koruyan bir kurumdur. Dolayısıyla onların uzmanları da geldiler incelemeler yaptılar. Yaptıkları bu çalışma sırasında yaptığımız bu hukuki süreci ciddi buldular. Uzmanlar incelemesinde bu ön çalışmaların belgelerin, bilgilerin ve karşılaşılan durumun hukuki olarak ciddi olduğunu gördüler. Bu araştırma ve soruşturmayı bir şekilde neticelendirdiler” diye konuştu.

    ‘YAPTIĞIMIZ MÜRACAAT HAKLI GÖRÜLDÜ’
    Süreci yakından takip edecekleri kaydeden Başkan Güler, “Bizler, çalışmalarımızı sürdüremeye devam edeceğiz. Kendileri uzmanlara da dayanarak bir fiyat açıkladı. Bu fiyattan 33 gün sonra nasıl bir cüretse adı geçen firma ve ekibi piyasa için yeni bir fiyat açıklamasında bulundu. Bu kabul edilebilir bir şey değildi. Dolayısıyla bu başvurumuzda bunu da göz önüne aldık. Yaptığımız müracaat haklı görülerek bu soruşturma başlatıldı. Bundan halkımız çok memnun” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow