hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit aileleri, evlatlarının kitabı ile buluştu

    Şehit aileleri, evlatlarının kitabı ile buluştu
    expand

    Şehit aileleri, evlatlarının kitabı ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferudun ALTUNTAŞ/FATSA (Ordu), (DHA)- ORDU Valiliği, Ordulu şehitlerin hayatlarını konu alan 500 sayfalık kitap bastırdı. Şehit aileleri evlatlarının mezarı başında ilk kez gördükleri kitabı inceledi. Aileler, Ordu Valisi Seddar Yavuz’a teşekkür etti.

    Ordu Valisi Seddar Yavuz'un öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında görevlendirilen öğretmenler, şehit asker, polis ve sivillerin aileleri ile görüştü. Şehitlerin hayat öykülerini yakınlarından dinleyen ekip tarafından hazırlanan 490 sayfalık kitap, Ordu Valiliği tarafından bastırıldı. "Ordulu Şehitlerimiz" adlı kitapta kent merkezi ve 19 ilçedeki 273 şehidin özgeçmişleri ve çeşitli anıları yer alıyor.

    Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Adem Çiçek de düzenlediği bir programla şehit ailelerini çocuklarının yer aldığı kitapla buluşturdu. Fatsa Garnizon Şehitliğinde bir araya gelen şehit aileleri hem çocuklarına dua etti hem de evlatlarının fotoğraflarının ve hayat hikayelerinin yer aldığı kitabı görme fırsatı buldular.

    Dernek Başkanı Adem Çiçek, Ordulu şehitlerin hayatlarını konu alan 500 sayfalık kitap bastırdığı için Ordu Valisi Seddar Yavuz’a teşekkür ederek, “Kitapta şehitlerimiz geçmiş anıları, askeri birliklerindeki görevleri varsa yazdıkları şiirleri yer alıyor” dedi.

    Fatsalı Şehit Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa’nın babası Sebahattin Karamustafa ise kitabı ilk kez gördüğünü belirterek, “Açıklamaları ile fotoğrafları ile çok güzel olmuş. Bazı noksanları olsa da bunun düzeleceğine inanıyorum. Hazırlayanlar bayağı bir emek sarf etmişler. Sayın valimize çok teşekkür ederim. Şehit ailelerine zaten her zaman gereken önem veriliyor, bundan dolayı çok mutluyuz. Allah herkese şehitlik mertebesi nasip etmez. Bu bizim için hem bir acı hem de mutluluk verici bir şey. Bu bir yanda hem şekerli hem de acılı tatlı gibi. İnşallah Cenabı Allah ahrette de bizlere yardımcı olur.” diye konuştu.

    Diğer şehit aileleri de şehit evlatlarının yer aldığı kitapla ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, Ordu Valisi Seddar Yavuz’a teşekkür ettiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow