hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordu’da kıyılar halka açılıyor

    Ordu’da kıyılar halka açılıyor
    expand

    Ordu’da kıyılar halka açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA) – ORDU’da geçen yıl sahile yapılan 17 katlı gökdelenlerin yıkımının arından, kıyılardaki diğer imara aykırı yapıların yıkımı da sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, imar konusunda taviz vermeyeceklerini belirterek, “Sahil boyunca bütün kaçak yapıları dün yaptığımız gibi kaldırıyoruz” dedi.

    Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılı Mayıs ayında ihale yoluyla satışa çıkarılan Altınordu ilçesine bağlı Kirazlimanı Mahallesi'ndeki otel arsası üzerine 17’şer katlı, 280 daireli 3 bina için ruhsat verildi. Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişikliğinin ardından, geçen yıl yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Hilmi Güler, binaların kentin siluetini bozduğu ve hukuksuz yapıldığı gerekçesiyle yıkımı için konuyu Belediye Meclisi’ne taşıdı. Burada alınan karar doğrultusunda binalar mühürlendi. Ardından binaların yıkımı için mahkemeye başvuruldu.

    Konsorsiyum şirketi de mahkemeye başvurarak hukuki süreç başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki hafta ‘Ordu’daki bina daha yıkılmadı mı?’ diye Ordu milletvekillerine sormasıyla konu yeniden gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi Ordu İdare Mahkemesi’ne başvurarak yapılan gökdelen inşaatının kıyı kenar çizgisi içinde kaldığını gerekçe gösterip, binanın yıkılmasını talep etti. Mahkemenin yıkım kararı vermesi üzerine, belediye ekipleri blokların yıkımını gerçekleştirdi.

    121 YAPI YIKILDI

    Büyükşehir Belediyesi, deniz kenarındaki gökdelenlerin yıkımının ardından Altınordu, Ünye, Fatsa Gülyalı ve Perşembe ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar kaldırılmaya devam ediyor. Halkın ortak malı olan, herkesin eşit ve serbestçe yararlanması gereken kıyıları daha yaşanabilir ve estetik hale getirmek amacıyla, Kıyı ve İmar kanunları çerçevesinde devletin hüküm ile tasarrufu altındaki alanlarda baraka, çadır, konteyner ve benzeri yapılar yıkılıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının yaptığı kaçak ve işgal tespitleri sonrası Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Altınordu, Ünye, Fatsa Gülyalı ve Perşembe ilçelerinde yapılan çalışmalarda 121 adet imar kirliliğine sebep olan yapı yıkıldı. 

    ‘BELDE EVLER’İ YIKARAK ORDU’NUN GELECEĞİNİ KURTARDIK’

    Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, imar konusunda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sahillerin halkın olduğunu ifade eden Güler, “Belde Evler’i yıkarak Ordu’nun geleceğini kurtardık. Orada bir çarpıklığı ve aynı zamanda anayasal suçu önlemiş olduk.  Mahkemeler de bizim bu konuda haklılığımızı gösterdi. Büyükşehir olarak imar konusunda asla taviz vermiyoruz. Bu sadece Belde evler için değil. Ordu, Karadeniz’de sahili en uzun olan il. Bu sahil boyunca bütün kaçak yapıları dün yaptığımız gibi kaldırıyoruz. Çoğunu yıktık, yıkmaya da devam ediyoruz. Bu yıkımları yaparken de kimseyi karşımıza almadık. Karşılıklı oturduk konuştuk. Onlar da bizim bu ciddiyetimizi gördükleri için ya kendileri kaldırdı ya da kendileri yıktı. Bu konuda kararlılığımızı gösterdik. Geri adım yok. İmar konusunda asla taviz vermedik, vermeyeceğiz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow