hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçe'de Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi inşaatı başladı

    Bahçede Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi inşaatı başladı
    expand

    Bahçe'de Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi inşaatı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/BAHÇE (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren 55 yatak kapasiteli Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bahçesinde 232 metrekarelik alana, Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi inşaatına başlandı. Ünitelerin, yaklaşık 90 iş günü içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi.
    İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, inşaatına başlatılan ünitelerden 5 diyaliz cihazı ile hizmet verecek  diyaliz biriminde, diyaliz tedavi salonunun 48 metrekare alanına ek olarak, 10 cihaz kapasiteli diyaliz su arıtma Sistemi, acil ve tedavi odası, giyinme odaları ve idari oda olmak üzere toplamda 6 odasının bulunacağı kaydedildi.
    Ayrıca Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bahçesine birlikte planlanan 2 ünitlik Diş ve Tedavi Ünitesi inşaatları da diyaliz birimi ile birlikte 90 iş günü içerisinde tamamlanacağı belirtildi.
    Açıklamanın sonunda, inşaatına başlanan Diyaliz ve Diş Tedavi Birimleri'nin hizmet vermeye başlanması ile Osmaniye'deki hastanelere tedaviye giden özellikle şuan kayıt altındaki 30 diyaliz hastasının, diş tedavi hastaları ve Bahçe'deki vatandaşlar açısından büyük bir kolaylığa sebep olacağı vurgulandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow