hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de tehlikeli binalar yıkılacak

    Osmaniyede tehlikeli binalar yıkılacak
    expand

    Osmaniye'de tehlikeli binalar yıkılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, tehlike arz eden binaların tespit edilmesi ve yıkılması talimatı verdiğini belirterek, "En tehlikelilerinden başlayarak, hem valilik hem kaymakamlık olarak hem de belediyelerimiz bu konuda gereğini yapmak zorunda" dedi.
    Deprem ve Doğal Afet Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı, Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Osmaniye Valiliği himayelerinde Bahçe Belediyesi ve Bahçe Kaymakamlığı ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, binaların usulüne uygun olup olmadığı ve herhangi bir depremde hasar alıp almayacağının nasıl tespit edileceği konusunda detaylı bir sunum yapıldı.
    Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut ise yaptığı sunumda ilin deprem, heyelan, su baskını gibi afet riskleri hakkında ayrıntılı bilgi vererek, afetler için alınan önlemleri anlattı.  
    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat da Bahçe'de İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    'AFETLERİ YAŞAMADAN GEREKLİ HARILIKLARI YAPMALIYIZ'
    Toplantı sonunda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, afetlere karşı hazır olmasının zorunlu ve gerekli olduğunu belirterek, "Bunu yapabilmemiz için de tehlikenin farkında olmalıyız. Hepimiz artık şunun farkındayız; Türkiye’nin hemen hemen her yerinde ciddi anlamda deprem yaşanabilir. Kısa süre önce İzmir depremi ile hepimiz bu acıyı yaşadık. Acısı gerçekten çok büyük; aileler yok oluyor, çocuklar annesiz babasız kalabiliyor, anneler babalar çocuklarını kaybedebiliyor. Bu nedenle bu acıları yaşamamak için afetleri yaşamadan gerekli hazırlıkları yapmak zorundayız” dedi.
    'MASRAFTAN KAÇMAYACAĞIZ'
    Bir süre önce belediye başkanları ile yapmış olduğu toplantıda, tehlike arz eden yapıların tespit edilmesi ve bir an önce yıkılması hususunda talimat verdiğini ifade eden Vali Yılmaz, “En tehlikelilerinden başlayarak, hem valilik hem kaymakamlık olarak hem de belediyelerimiz bu konuda gereğini yapmak zorunda. Bir canın değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Burada masraftan kaçmayacağız, imkanlarımızı zorlayacağız, imkânı olmayan vatandaşlarımızın, elbette elimizdeki imkanlar ölçüsünde, yanlarında olacağız. Eğer binalarda hasar tespit edilmişse, tehlike varsa lütfen o binalarda oturmayalım. Eğer şüpheniz varsa belediyeye başvurun, kaymakamlığa başvurun, tespitini yaptırsınlar. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz de yanınızda olacaktır. Yıkılması konusunda da il ve ilçelerde Belediyelerimiz gerekirse İl Özel İdaresi olarak yardımcı oluruz. Eğer vatandaşlarımızın imkanı yoksa İlde Valilik olarak ilçelerimizde Kaymakamlık olarak destek veririz.”dedi.
    'YAPILARIMIZI DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRMELİYİZ'
    Vali Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında, şunları kaydetti:
    1Allah devletimizi, milletimizi, hepimizi bu afetlerden korusun. Ama dediğim gibi önce biz kendi üzerimize düşeni, yani afet öncesinde afetlere karşı hazırlığımızı yapacağız. Bunun yanı sıra zaman zaman gerçekleştirdiğimiz toplantılarda afet anında ne yapılacak onun da hazırlığını yapıyoruz. Allah korusun bir afet olduğunda vatandaşlarımız nerede toplanmalı, nasıl müdahale etmeliyiz, göçük altında insanlarımız varsa en kısa sürede onları nasıl kurtarabiliriz, bunların da hazırlığını yapıyoruz. Bu anlamda devlet olarak hızlı, zamanında müdahale ediyoruz. Ancak ne kadar müdahale edersek edelim, eğer afet öncesi hazırlığımızı yapmamışsak ne yazık ki can kayıpları yaşanıyor. Bu nedenle mutlaka afet öncesi hazırlıklarımızı yapmak zorundayız, yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirmek zorundayız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow