hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 büyük şehir ve Zonguldak'tan, Düziçi'ne gelenlere karantina uygulanacak

    14 büyük şehir ve Zonguldaktan, Düziçine gelenlere karantina uygulanacak
    expand

    14 büyük şehir ve Zonguldak'tan, Düziçi'ne gelenlere karantina uygulanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi ilçesine, giriş-çıkış yasağı bulunan 14 büyük şehir ve Zonguldak'tan gelen vatandaşlara 14 gün karantina süresi uygulanacak.
    Kaymakamlıktan yapılan yazılı duyuruda, "Giriş çıkış yasağı bulunan, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van gibi büyükşehirler ile Zonguldak'tan gelen vatandaşlarımızdan seyahat izin belgesi istenecektir. Ayrıca, bu illerden gelen vatandaşlarımıza 14 gün karantina süresi uygulanacaktır" denildi.
    Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Düziçi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara istinaden, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi'nde 20 mart ve 11 mayıs tarihleri arasında kurallara uymayan 72 vatandaş toplam 152 bin 334 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi. İlçe Kaymakamı Mutlu Almalı, önümüzdeki bayram sürecinin çok önemli olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın belirtilen kurallara hassasiyetle uymasını bekliyoruz. Aynı zamanda kurallara uymayanlara idari yaptırım kararı uygulanacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow