hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğa yürüyüşçüleri Dumanlı Yaylasının keyfini çıkarttı

    Doğa yürüyüşçüleri Dumanlı Yaylasının keyfini çıkarttı
    expand

    Doğa yürüyüşçüleri Dumanlı Yaylasının keyfini çıkarttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYELİ Doğaseverler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Düziçi İlçesi Dumanlı Yaylasına yürüyüş etkinliği düzenlendiler. Yaklaşık 8 kilometrelik parkuru 17 bin adım atarak tamamlayan katılımcılar, zirvede dev Türk bayrağı açarak şehitler anısına asker selamı durdular. Doğaya, meyve veren fidanlardan diken ekip, ayrıca yaban hayvanları için de yiyecek bıraktı. Doğaseverler, faaliyet süresince Dumanlı Yaylasının eşsiz güzelliği karşısında bol bol fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirdiler.
    Osmaniye Doğa Yürüyüş Kulübü (ODOY) Lideri Osman Demirkaynak, etkinliğe 50 doğaseverin katıldığını, 7'den 70'e geniş bir yaş grubunun kolayca tamamlayabileceği 8 kilometrelik parkurun 17 bin adım atılarak tamamlandığını söyledi. Demirkaynak, "Katılımcılar, yaban hayvanlar için doğaya gıda bıraktı. Ayrıca içerisinde değişik meyve tohumlarının olduğu 96 adet çamur topu hazırlanarak doğaya bırakıldı.  Zirvede dev Türk bayrağı açılarak şehitlerimiz anısına asker selamı duruldu. Etkinliklerimiz ilerleye zamanlarda da sürecektir. Bizlerle birlikte doğanın keyfini çıkartmak isteyen herkesin katılımlarını bekliyoruz." dedi.
    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şunları söyledi: "Üzülerek ifade ediyorum, yemek için öldürdüğümüz fakat tüketmediğimiz bu salamları, yaban hayatta sayıları yine insanlar sayesinde azalan en zayıf halka olan hayvanlara bırakıyoruz. Yaban hayvanlarını beslemek doğu bir faaliyet değil. Zaten biz de düzenli olarak yaban hayatı besleme etkinliği düzenlemiyoruz. Amacımız, kış mevsimine giren hayvanlara küçük bir katkı sağlayarak destek vermektir. Taze bayatlar kampanyası kapsamında 50 kilo salamı parkurun değişik bölgelerine bıraktık."
    Parkur bitiminde, doğa yürüyüşçüleri, restorasyonu tamamlanan Harun Reşit Kalesini  gezdiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow