hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düziçi'nde 53 üreticiye yüzde 70 hibeli ekipman desteği

    Düziçinde 53 üreticiye yüzde 70 hibeli ekipman desteği
    expand

    Düziçi'nde 53 üreticiye yüzde 70 hibeli ekipman desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi ilçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında makine ve ekipman almaya hak kazanan 53 üreticiye, makine ve ekipmanları dağıtıldı.
    İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ekipman dağıtım programına, Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, Düziçi Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi ve üreticiler katıldı.
    Burada konuşma yapan İl Müdürü Recep Bulut, proje kapsamında 600 rakım ve üzerindeki 8 köydeki üreticilere alet ve ekipmanların teslim edildiğini belirterek, "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kapsamında Düziçi’nde bulan 53 üreticilerimize verilen yüzde 70 Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) hibeli, makine ve ekipmanların çiftçilerimize, işlerinde avantaj sağlayacak ve üretim daha iyi koşullarda gerçekleşecek. Tüm üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
    İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'nin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirterek, çiftçilere sağlanan desteğin süreceğini vurguladı.
    Kaymakam Mutlu Almalı ise ilçeye 310 bin liralık makine ekipman girdisi sağlandığını belirterek, "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında hibe alan üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.
    2020 yılı program kapsamında Düziçi ilçesine, KDAKP Kapsamında Makine ve Ekipman Hibesi olarak, 19 adet süt sağım makinesi, 9 adet koyun keçi kırkma makinesi, 3 adet pülverizatör, 9 adet motorlu çapa makinesi, 7 adet yem kırma makinesi, 2 adet motorlu tırpan makinesi, 2 adet krema makinesi, 1 adet yem ezme makinesi ve 3 adet arıcılık alet ekipman dağıtımı gerçekleştirildiği belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow