hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düziçi'nde filyasyon çalışmaları

    Düziçinde filyasyon çalışmaları
    expand

    Düziçi'nde filyasyon çalışmaları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi ilçesinde, koronavirüsle mücadele kapsamında hastalığa yakalananların temasta bulunduğu kişilere ulaşan filyasyon ekibi, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
    İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık personelinden oluşan 4 filyasyon ekibi, her sabah birimlerine bildirilen koronavirüs testi sonuçlarını değerlendirildikten sonra ziyaret edilerek, kayıt altına alınacak vatandaşlara gerekli sağlık tedbirlerini anlatmak ve hasta temaslılarını tespit etmek üzere koruyucu ekipmanlarını giyerek sahaya çıkıyor. İşlerini büyük bir titizlikle yapan filyasyon ekibi, koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişileri ilk etapta cep telefonları ile ulaşıyor. Adres bilgileri netleştirilen şüpheli temaslılar gün boyu 24 saatlik sürede evlerinde büyük bir titizlikle ziyaret ediliyor. Filyasyon ekipleri, elde ettikleri doğru bilgiler ile doğru kişiyi izole ettikleri zaman birçok insanın hastalığa yakalanmasının da önüne geçmiş oluyor.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, filyasyon ekiplerinin koronavirüs ile mücadelede önemli bir görev üstlenmekte olduğunu belirterek, "Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat, hafta sonu, gece, gündüz, bayram, tatil demeden fedakarca çalışıyor. Vatandaşlarımızın da kontrollü sosyal hayat dediğimiz bu döneme uyumlarıyla birlikte bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Filyasyon ekiplerimiz elde ettikleri doğru bilgiler ile doğru kişiyi izole ettikleri zaman birçok insanın hastalığa yakalanmasının da önüne geçilmekte, hatta bulaş olduktan sonra kaybedeceğimiz hayatların da önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır. Hastalığın kontrol altına alınması konusunda sadece sağlık çalışanlarının çabasının yeterli olmayacağının tüm vatandaşlarımızın bilincinde olması gerekir. Özellikle pozitif vakaların sağlık çalışanlarına vereceği doğru bilgiler başarıya ulaşmamızı sağlayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı sosyal mesafe kuralına uymaya, maske takmaya, temizlik kurallarına uymaya ve filyasyon ekiplerimize gerekli desteği vermeye davet ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow