hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Kemal Atatürk, Dumanlı Yaylası'nda anıldı

    Mustafa Kemal Atatürk, Dumanlı Yaylasında anıldı
    expand

    Mustafa Kemal Atatürk, Dumanlı Yaylası'nda anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi ilçesinde, sonbaharda doğal güzellikleriyle dikkat çeken Dumanlı Yaylası'nda bin 881 kişinin katılımıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anısına doğa yürüyüşü ve kamp etkinliği düzenlendi.
    Osmaniye, Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten gelen bir çokgrup, dernek ve kurumun tesadüfen oluşturduğu doğa gezisinde hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte katılım binlere ulaştı.
    Gruplara liderlik yapan 'Erzin İki Gün İki Teker Bisiklet Grubu' üyeleri 'Ata'ya Veda Kampı' kapsamında Dumanlı Yaylası'nda çadır kampı düzenledi. 20 çadır ve 40 kişilik katılımla gece gitar eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve onu anlatan parçalar seslendirilerek kamp ateşine eşlik edildi.
    Hava sıcaklığının 8 dereceye kadar düştüğü kamp alanında kontrollü yakılan ateş gece nöbet sistemi ile kontrol edilirken çadırda konaklayanların üşümemesi için sobalar ile ortam ısıtıldı.
    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Kamp yapmak çok sevdiğimiz bir faaliyet. Ancak ne yazık ki insanın gittiği her yerde aynı manzarayı görmekten artık yorulduk. Yine çöpler ve pet şişeler bu güzellikleri kirletmiş. Doğamıza sadece taze bayatlar, melodiler ve ayak izinizi bırakın" dedi.
    İki Gün İki Teker Grubu üyesi Fulya Gündoğdu ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti.
    Hava Akyol da kamp sonrasında tüketilemeyen taze bayatların doğaya bırakıldığını ifade ederek, "Eskiden doğaya sadece ayak izimizi bırakıyorduk, şimdi taze bayatları da bırakıyoruz. Doğamızı ve çevremizi kirletmeyelim" diye konuştu.
    Cem Özaslan ise "Gece soğuk olsa da çok eğlenceliydi. Ateş başında şarkılar söyledik, sohbetler ettik. Osmaniye'den Kızaktaki Bisikletçiler de bizlere eşlik ettiler. Çok güzel bir müzik festivali gibi oldu. Mıntıka temizliğini yaptık ve birazdan Ata Yürüyüşü'ne başlayacağız" dedi.
    Kalabalık grup daha sonra bin 881 kişiyle doğa yürüyüşü yaptı.


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow