hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de doğaya 1 ton 340 kilo yem bırakıldı

    Osmaniye’de doğaya 1 ton 340 kilo yem bırakıldı
    expand

    Osmaniye’de doğaya 1 ton 340 kilo yem bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de, kış nedeniyle beslenmekte zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya 1 ton 340 kilo yem bırakıldı.
    Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, karla kaplanan doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlar için çalışma başlattı. Bu kapsamda, Düziçi İlçesi, Düldül Dağı Devlet Avlağı sınırlarına giden ekipler; yaban hayvanlarının yaşadığı ve kar kalınlığının yer yer bir metreyı bulduğu bölgelere arazi araçları ile ulaştı.
    Osmaniye ve Bahçe DKMP Şefliği personelleri tarafından iki ayrı noktada gerçekleştirilen yemleme faaliyetinde,540 kilo yonca balyası, 300 kilo mısır, 300 kilo buğday ve 200 kilo kasap artığı olmak üzere toplam 1340 kilo yem, yaban hayvanlarının beslenmelerine katkı sağlamak maksadıyla doğaya bırakıldı.
    Sürdürülebilir yaban hayatının devamı için olumsuz hava koşullarında yaban hayvanlarının besin bulmasına yardımcı olmak amacıyla sürdürülen yemleme çalışmalarına 22 Şubat tarihinde son verileceği, ancak hava koşullarının sert gitmesi durumunda besleme faaliyetlerine devam edileceği bildirildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow