hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk Ozanı Abdulvahap Kocaman'ı anma etkinleri ilgi gördü

    Halk Ozanı Abdulvahap Kocamanı anma etkinleri ilgi gördü
    expand

    Halk Ozanı Abdulvahap Kocaman'ı anma etkinleri ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- KADİRLİ Belediyesi tarafından düzenlenen merhum Halk Ozanı Abdulvahap Kocaman’ı anma etkinlikleri, ilgi gördü.
    Koçlu Köyü'nde düzenlenen anma etkinliklerine Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli Gençlik ve Spor Müdürü Yılmaz Bal, İlçe Emniyet Müdürü Tarık Esad Kahveciler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdinç Boztepe, Belediye Başkan Yardımcısı Cezmi Yavuz, Belediye Meclis Üyesi Derviş Kocaman, Sanatçı Gül Ahmet Yiğit, Halk Ozanı Feymani, Abdulvahap Kocaman’ın ailesi ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
    Etkinlikler sabah saatlerinde geleneksel Türk okçuluğu ve voleybol turnuvası ile başladı. Etkinlik, halk ozanlarının sahne almasıyla devam etti. Gül Ahmet Yigit’in de sahne aldığı anma etkinliklerinde Aşık Feymani, Kocaman’la anılarını anlattı.
    Voleybol ve okçuluk turnuvasında dereceye girenlere kupa, madalya ve ödüllerin verildiği etkinlikte sahne alan ozanlara Vali Erdinç Yılmaz ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından plaket verildi.
    Belediye Başkanı Ömer Tarhan, "Dünyaca ünlü halk ozanımız Abdulvahap Kocaman'ın destan şiirlerini hatırlamak ve aşıklar kültürünü yaşatmak için her yıl ölüm yıl dönümünde yad ediyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow