hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de milli yerfıstığı ekimi başladı

    Osmaniyede milli yerfıstığı ekimi başladı
    expand

    Osmaniye'de milli yerfıstığı ekimi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından milli yerfıstığı çeşidi 'Ayşe Hanım'ın üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. 
    İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, milli yerfıstığı çeşidi Ayşe Hanım'ın yaygınlaştırılması projesi kapsamında ilçedeki Anberinarkı Köyü'nde 10 dekar alanda ekim yapıldığını belirtti. Müdür Özeser, arazide incelemelerde bulunduklarını söyleyerek şunları kaydetti:
    "Milli yerfıstığı çeşidimiz Ayşe Hanım'ın yaygınlaştırılması yayım projesi kapsamında Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen 100 kilogram Ayşe Hanım çeşidi yerfıstığı tohumluğu demonstratif olarak üretilmesi için proje ortağı üreticimize müdürlüğümüz tarafından Nisan ayında teslim edildi. Ekimi gerçekleştirilen yerfıstığını yerinde inceleyerek gelişimini takip ediyoruz. Şuan ki aşamasına kadar her şey çok güzel ilerliyor. Milli yerfıstığımızın yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow