hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AFAD'dan Arama, Kurtarma ve KBRN İntikal Tatbikatı

    AFADdan Arama, Kurtarma ve KBRN İntikal Tatbikatı
    expand

    AFAD'dan Arama, Kurtarma ve KBRN İntikal Tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından, Arama, Kurtarma ve Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) İntikal Tatbikatı düzenlendi.
    Senaryo gereği, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Osmaniye Organize Sanayi Müdürlüğü'nden gelen ihbarda, bölgede ağır bir koku olduğu, bunun faaliyet gösteren işletmelerin yaydığı kokudan farklı olarak değerlendirildiği bilgisi verilerek kokunun kaynağının ve kokuya sebep olan maddenin tespit edilmesi istendi.
    Alınan ihbar sonrası, AFAD nöbetçi ekibi tarafından KBRN olayı olarak değerlendirilip, kokuya sebep olan kaynağın tespiti ve gerekiyorsa müdahalesi için tüm Arama ve Kurtarma Teknisyenleri göreve çağrıldı. Yaklaşık 20 dakikada toplanan ekip 15 dakikada OSB'ye intikal etti. 3 ekip tarafından kimyasal madde kullanan 6 fabrikada ölçümler yapıldı. Ekipler, daha sonra sonucunu değerlendirmek üzere Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde tekrar toplandı. Yapılan ölçümlerde hava kalitesinin tehlikeli olmadığı ve ihbarda bahsedilen ağır kokunun anlık olarak geri dönüşümde kullanılan hurdalardan kaynaklanabileceği ve açık alanda rüzgarın da etkisiyle dağılarak etkisini kaybettiği değerlendirildi. Ekipler, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkililerine gereken bilgilendirmeyi yaptıktan sonra geri dönüşe geçti.
    Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, düzenlenen tatbikatla ilgili açıklamasında, "Olası bir afet ve acil durum anında ne kadar süre içerisinde olay yerine ulaşabildiğimizi ölçebilmek, yol planlarını doğru ve etkin bir şekilde yapabilmek ve farkındalık oluşturabilmek için bu tatbikatı düzenledik. Tatbikatta başarılı olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow